Najveći hrvatski nogometni izbornik Miroslav Blažević Svjetsko će prvenstvo u Rusiji pratiti u Zagrebu, “sam u kući”, uz prijenos na HTV-u.

– Kako me Hrvatski nogometni savez u Rusiju pozvao “kod Gige u šupi”, Svjetsko prvenstvo gledat ću kod kuće. A i da su me pozvali u Rusiju, ne bih išao – pripovijedao nam je Ćiro jučer na HTV-u netom nakon prezentacije projekta SP-2018. Piše Večernji.

Zamjerate li išta izborniku Daliću nakon američke turneje?, pitali smo Blaževića.

– Ma ništa, baš ništa Zlatko ne radi krivo! Na američkoj turneji “dobio” je Rebića, što je strašan kapital, premda izbornik možda nije trebao izjaviti kako je Rebić sada ispred Perišića, budući da je Ivan igračina, čovjek čiji potez i nadahnuće mogu slomiti svakog suparnika. Rebić je dobitak i u svjetlu činjenice da sam na žalost čuo kako Pjacu još uvijek boli koljeno. Ta ozljeda zaista je najteža za nogometaša, zbog nje sam u 24. godini morao prekinuti karijeru – istaknuo je Miroslav Blažević.

Nogometni znalac Kakva su očekivanja od nastupa Hrvatske na SP-u?

– Osim što je moralna vertikala, Zlatko Dalić je i nogometni znalac.

On je jedini izbornik koji mi se obratio za savjet, ali sam brzo shvatio kako mu zapravo moji savjeti nisu potrebni. Dalić ima sve u malom prstu. I potpuno je svjestan kako od njega i njegovih igrača ovisi koliko ćemo svi mi na ljeto biti sretni. To je strašna izbornikova hipoteka – naglasio je Blažević.

Što je Dalić dobio s Draženom Ladićem u stožeru?

– Dobio je sjajnoga, inteligentnoga suradnika čija pronicljivost može daleko unaprijed predvidjeti približava li se izborniku kakav udar s boka – tvrdi iskusni nogometni šmeker Ćiro.

Hateveovci su se jučer zaista iskazali prezentacijom svojega ljetnoga megaprojekta. Njihov “izbornik” zove se Drago Ćosić i u Rusiju vodi ukupno 17-oricu ljudi. Četvorica iz te kvote bit će “igrači” Hrvatskog radija (utakmice naše reprezentacije prenosit će reporteri Davor Lulić i Srđan Fabijanac).

Hrvatska televizija iz Rusije će izravno prenositi 64 utakmice Svjetskog prvenstva, uz komentare Drage Ćosića i legendarnog vratara Stipe Pletikose (na utakmicama naše reprezentacije), zatim Stjepana Baloga, Vikija Ivanovića, Roberta Jelečevića, Luke Petrineca i Marka Šivaka. Studijsku emisiju koja će na HTV 2 uglavnom počinjati od 19.30 vodit će Marko Šapit i Robert Jelečević, uz stručne komentare sudačkog eksperta Matea Beusana, proslavljenih nogometaša Joška Jeličića i Roberta Prosinečkog, te hodajuće Wikipedije, kolege novinara Antona Samovojske.

Utakmice SP-a, osim na Hrvatskom radiju i HTV 2, moći će se pratiti i na posebnom eksperimentalnom programu u visokoj razlučivosti, koji će nositi oznaku HRT 2 HD, te na mobilnim uređajima putem multimedijske usluge HRTi.

Podsjetimo, hrvatska nogometna reprezentacija na SP-u će igrati protiv Nigerije (16. lipnja u Kalinjingradu od 21 sat), protiv Argentine (21. lipnja od 20 sati u Nižnji Novgorodu), te protiv Islanda (26. lipnja u Rostovu na Donu). Svjetsko prvenstvo otvara sraz Rusija – Saudijska Arabija 14. lipnja u Moskvi.

Predstavljanje bez Šukera

HTV je jučer u studiju Anton Marti ugostio i predstavnike Hrvatskog nogometnog saveza, među kojima nije bilo predsjednika Davora Šukera. Tom zgodom najavljeno je i kako je HTV osigurao poslovni dogovor s HNS-om te će prenositi finale Hrvatskog nogometnog kupa Dinamo – Hajduk, 23. svibnja iz Vinkovaca, a dvije kuće tek se trebaju usuglasiti oko prijenosa prijateljskih utakmica reprezentacije: Hrvatska – Brazil (3. lipnja) i Hrvatska – Senegal (8. lipnja).

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok