Zlatko Dalić prije nekoliko dana objavio je popis od 24 igrača na koje računa na pripremama za Svjetsko prvenstvo. Do 4. lipnja s tog će popisa otpasti još jedan stoper i to će biti sastav koji će prijaviti Fifi.

Okupljanje reprezentacije je već u subotu 26. svibnja i tada kreće naporan rad i priprema za Rusiju. Koji su Dalićevi ciljevi?

- Naš prvi i osnovni cilj je da odigramo tri dobre utakmice u skupini i plasiramo se na prva dva mjesta te tako ostvarimo plasman u daljnje natjecanje, među 16 reprezentacija, rekao je Dalić u intervjuu za Dnevni Avaz pa dodao:

- Za sada su svi igrači zdravi i nadam se da će tako ostati do početka priprema. Imamo sitnih problema, ali to je normalno i očekujem da će svi pozvani doći zdravi na okupljanje.

Pričao je i o Lionelu Messiju te odgovorio na pitanje kako ga zaustaviti.

- Messi je najbolji igrač svijeta. Njega je nemoguće zaustaviti, pogotovo ne ako se igra “flastera” na njemu. On će uvijek napraviti svoje i najbolji način za igru protiv njega jest zgusnuta, kompaktna obrana. Najbolje bi bilo na taj način zaustaviti dotok lopte do njega.

Dalić vjeruje da će Hrvatska proći skupinu, a na pitanje tko će biti svjetski prvak odgovorio je:

- Sigurno je da su najveći kandidati Brazil, Njemačka, Argentina i Španjolska, rekao je Dalić, a onda rekao nešto što će oduševiti sve hrvatske navijače:

- Bit će vrlo zanimljivo i neizvjesno, ali zašto ne bi Hrvatska mogla biti svjetski prvak?, zaključio je izbornik vatrenih.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok