Hrvatski navijači spremaju spektakularnu koreografiju za Svjetsko prvenstvo u Rusiji - zastavu tešku 100 kilograma i površine više od tisuću kvadrata. Sašivena je s deset kilometara konca.

- Nju planiramo razvući na svakoj utakmici, u svakom gradu, u fan zoni, nadamo se do finala - rekao je Dado Čor, navijač iz Bribira za RTL.

Zastava puno manjih dimenzija prvi je put sašivena 2004. za Europsko prvenstvo u Portugalu. Rasla je za svako iduće veliko natjecanje. Navijači su s njom prošli njom Njemačku, Austriju, Poljsku, Brazil i Francusku. Vijorila se prije dvije godine ispod Eiffelova tornja, ali je ova verzija za Rusiju dvostruko veća.

- Nismo mogli zastavu, u Manausu, u Brazilu, u avion ukrcati, ja sam morao jedno pet dana, na nekoj splavi, na nekom brodiću Amazonom ići, tamo su me lijepo počastili, čuvali su me i čak sam jeo i odreske od krokodila i bilo je super. A o ovim drugim pričama, ako zastava progovori, to će biti onda živi šou - rekao je Davorin Boršćak, navijač iz Crikvenice.

Petnaestero vjernih navijača iz Crikvenice i Bribira sa zastavom kreću na putu u četvrtak.

- Napravit ćemo još i veću zastavu i krećemo dalje nadajmo se dalje za Katar i za ostala prvenstva, Europe i svjetska - izjavio je Zvjezdan Gašparović, navijač iz Crikvenice.

Zastava je duga 96 i široka deset i pol metara. Ima 448 hrvatskih kvadratića.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok