Foto: HRT

Na zadnjoj konferenciji za medije uoči sutrašnjeg dvoboja s Argentinom govorili su Zlatko Dalić i Ivan Rakitić.

Protiv Nigerije smo odigrali dobro, napravit ćemo neke sitne preinake, ali nije vrijeme za velike promjene, mislim da nema za to potrebe, rekao je izbornik Dalić o eventualnim promjenama u sastavu i načinu igre.  Donosi HRT.

Što Dalić očekuje od utakmice s Argentinom?

Igramo protiv jedne od najboljih momčadi svijeta i imamo prema njima veliko poštovanje. To je velika utakmica i mi moramo dati najbolje od nas. Igramo protiv velike momčadi, ali i mi smo velika momčad. Bit će prava, neizvjesna utakmica. Na nama je možda malo manji pritisak. Ako idemo na bod, onda nećemo uzeti bod, ako idemo na pobjedu, možemo očekivati dobar rezultat. To je sraz dvije velike momčadi, zato je to užitak igrati. Reći ću igračima prije izlaska na teren da uživaju u nogometu jer igraju protiv Messija i Argentine, izjavio je hrvatski izbornik.

O Messiju je rekao: Messi je najbolji igrač svijeta i nitko ga ne može zaustaviti, pogotovo jedan na jedan. Mora ga zaustaviti naša momčad, naša igra, da se pokuša spriječiti dotok lopte do Messija. Moramo biti kompaktni, moramo biti u bloku, slično kao protiv Nigerije, i onda iz toga napraviti prema naprijed ono što možemo napraviti, dodao je Dalić.

Izborniku je postavljeno pitanje i o Kaliniću te je li ta situacija poremetila stanje u momčadi. Žao mi je da je do toga došlo, ali to je prošlost, trajalo je dva-tri sata. To je prošlo i gotovo je, sad idemo dalje, rekao je izbornik. 

Hoće li Hrvatska igrati protiv Argentine defanzivno poput Islanda? 

Imamo igrače koji mogu odigrati prema naprijed, obrana nije naš stil. Kad se umorimo, branit ćemo se, ali to nije ni naša ideja niti naš stil, kaže Dalić.

Prednosti hrvatskog ili argentinskog veznog reda?

Ne mogu govoriti o prednostima ili manama dviju momčadi, to ćemo vidjeti sutra. Ja neizmjerno vjerujem u moju momčad i oni su za mene najbolji. Mislim da su spremni za dobre stvari. Naravno, puno stvari se mora poklopiti. Sutrašnja utakmica nam je bitna, ali to je i utakmica u kojoj moramo uživati u nogometu. Ako mi sutra pokažemo kvalitetu i odigramo dobru utakmicu, možemo očekivati dobre stvari, rekao je izbornik.

Rakitić o prijateljstvima među igračima: Znam dosta o protivniku, to će biti posebna utakmica, ali na kraju je to samo nogometna utakmica. Imamo toliko informacija i dubinskih analiza, ako nekog i ne poznaješ za 30 minuta možeš doznati sve o njemu.

Hoće li Rakitić nešto reći suigračima o Messiju? 

Što imam za reći što ne zna cijeli svijet? Messi će sigurno imati svoje trenutke, na nama je da to maksimalno zaustavimo. Messi je sjajan kolega iz momčadi i želim mu sve najbolje na svijetu osim sutra. Nadam se da sutra neće baš toliko uživati u utakmici. Moramo odigrati savršenu utakmicu od prve do zadnje sekunde, jer Argentina ima sjajne kvalitete. Ako budemo kompaktni olakšat ćemo si život, kaže Rakitić.

Argentina ima jako puno igrača u najboljim ligama Europe. Poštujem Argentinu, oni su za mene favorit naše grupe i jedan od favorita za svjetski naslov. No, jasno je da najbolji ne pobjeđuju uvijek. Mi moramo biti snažni kao momčad i tako odigrati. Ako budemo odigrali s jednakim žarom kao u prvoj utakmici, ostvarit ćemo dobar rezultat, dodao je veznjak Barcelone. 

O usporedbi Modrića i Messija Rakitić kaže: Velik je privilegij igrati i s jednim i s drugim. Oni su potpuno drugačiji po stilu igre. Messi je u Barceloni najvažniji igrač, on igra naprijed s puno fleksibilnosti. Slično igra Modrić u hrvatskoj reprezentaciji. On nas vodi i određuje tempo. Za mene je Messi najbolji igrač svih vremena.

Pogledajte video.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok