Nedavno oživljeni MNK Čulin mlin u Livnu, iz kojega su svojedobno poniknula mnoga velika nogometna imena, među kojima i Zlatko Dalić, aktualni izbornik reprezentacije Hrvatske, organizirao je ljetni futsal kamp u Gradskoj sportskoj dvorani.

Velik broj sudionika

Prijavilo se 82 djece, a među njima i dva dječačića od 2 i 3 godine. Polaznici su podijeljeni u pet skupina, među kojima je i jedna ženska. Uz voditelje kampa Boru Matana, Ivana Barišića i Ivana Matana, vještinu i tehniku futsala mladosti Livna prenosili su i gostujući treneri, među kojima i Mato Stanković, izbornik futsal reprezentacije Hrvatske, te Teo Strunje, jedan od perspektivnijih trenera, trener omladinskih futsal reprezentacija Hrvatske. Piše Večernji list.

U kampu livanjska mladost, roditelji i eminentni stručnjaci iz Livna i susjedne Hrvatske s istim zadatkom:

- Da pokažemo djeci što je to futsal, a i da vidimo ima li tu potencijala. I mogu vam reći da smo izuzetno zadovoljni. Tu sigurno potencijala ima, na nama je da izvučemo to najbolje i da preko ovog ljeta radimo kako bismo do početka sezone imali jednu pomlađenu i dobru ekipu - kazao nam je trener MNK Čulin mlin i voditelj kampa Boro Matan.

Pozitivne reakcije

I roditelji su imali što za reći. Imali su pozitivne reakcije.

- Kamp je fantastična stvar za Livno. Ovaj kamp je stvarno jedan lijep oblik okupacije slobodnog vremena za djecu - kazao nam je otac dvogodišnjeg dječačića kojemu su duda i lopta bili neodvojivi rekviziti.

Tek na drugi pogled shvatili smo da je taj otac bivši profesionalni nogometaš iz Livna Ivan Jolić. Kazao nam je da je u kampu uz malenog Antuna i drugi, desetogodišnji sin Mihael, a da mu kći trenira košarku.

- Bitno je da ih je što manje na ulici, da treniraju pod nekakvim nadzorom jer svi gostujući treneri koje smo dovodili vrhunski su. Nadam se da su i ovi domaći, na čelu sa mnom, imali što pokazati, da su djeca zadovoljna i to nam je osnovni cilj i bio - kazao nam je Matan.

Njegovu pozivu rado se odazvao i doprinos u obuci mladih u, kako je kazao, najbrže rastućem dvoranskom sportu u svijetu, dao i Teo Strunje:

- Sport je popularan, bit će sigurno još i popularniji. Futsal je zanimljiv sport, jako brz, jako dinamičan s puno izmjena težišta na obje strane i, kažem, gledateljima je sigurno zanimljivo.

Trenirale i djevojke

I djevojke iz ŽNK Troglav Livno u kamp su došle nadograditi ono što im nedostaje u velikom nogometu, tehniku. Ruše predrasude o tome da je nogomet rezerviran samo za muški spol i hrabro se bore s podozrivim pogledima ili zadirkivanjima. Svoju budućnost vide u tom sportu i nakon osnovne, odnosno srednje škole.

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok