Nakon prijateljskog ogleda s Portugalcima, pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom prvi je dvoboj u Ligi nacija koji je na rasporedu u Elcheu u utorak.

Branič Vatrenih Matej Mitrović odigrao je cijelu utakmicu protiv Portugalaca koja je završila 1:1. Hrvatska je tako nakon četiri uzastopna poraza od Portugala uspjela izvući remi te pritom postići prvi pogodak.

Radilo se o jednoj novoj momčadi Hrvatske, ali zadovoljan sam. Izvukli smo povoljan rezultat u prijateljskoj, pripremnoj utakmici za Španjolsku. Bio je to dobar test i za nas i za izbornika. U prvom poluvremenu su nas stisnuli, u drugom ih je ipak malo svladao i umor, a napokon smo im postigli taj pogodak, nakon pet utakmica. Sada ćemo se pripremiti za Španjolsku i pokazati u boljem izdanju nego protiv Portugala, izjavio je Mitrović, koji nije bio član srebrne reprezentacije sa SP-a u Rusiji.

Normalno da mi je bilo žao što nisam bio na Svjetskom prvenstvu, no i to je nogomet, nekad si dio momčadi, nekad nisi, ali sretan sam što je ostvaren povijesni rezultat. Uvijek se želim nametnuti izborniku i biti dio reprezentacije, naravno da želim biti najbolji i igrati, kaže branič Club Bruggea.

U dvoboju s Portugalcima lakšu ozljedu zadobio je Domagoj Vida nakon sudara s vratarom Lovrom Kalinićem, no Vida bi trebao biti u sastavu za Španjolsku.

Mislim da će Vida biti spreman za Španjolce, premda smatram da smo Milić i ja odigrali dobru utakmicu kao stoperski par. Sigurno će sve biti još lakše kada su ispred nas vrhunski profesionalci i sportaši poput Modrića i Rakitića, to će nam puno pomoći, prenosi portal HNS-a riječi Mateja Mitrovića. 

Vatreni u Ligi nacija nastupaju u najjačoj Ligi A u skupini 4. Prvi dvoboj u toj skupini odigrat će Engleska i Španjolska 8. rujna na Wembleyju, a tri dana poslije u Elcheu na rasporedu je dvoboj Španjolske i Hrvatske. (HRT)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok