Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić proglašen je za najboljeg nogometaša svijeta ove godine u izboru poznatog internet-portala Goal.

Modrić je dobio najviše glasova u tradicionalnom izboru Goal, koji svake godine rangira 50 najboljih nogometaša svijeta, a biraju novinari i urednici 42 izdanja tog internetskog portala širom svijeta.

Luka je slavio ispred Portugalca Cristiana Ronalda i Egipćanina Mohameda Salaha, a prekinuo je dominaciju Ronalda i Lea Messija, koji su se izmjenjivali kao najbolji u proteklih osam godina.

"Jako sam sretan što sam primio ovu nagradu. Htio bih zahvaliti svima koji su glasovali za mene. Čast mi je što sam ju dobio nakon ove dvojice velikih igrača", rekao je Modrić, javila je Hina.

Modrić je u najboljoj godini karijere, u kojoj je s Realom osvojio Ligu prvaka, a Hrvatsku odveo do finala Svjetskog prvenstva u Rusiji, već dobio Zlatnu loptu za najboljeg igrača SP-a, nagradu FIFA-e za nogometaša godine, kao i trofej UEFE za najboljeg igrača u Europi.

Inače, na Goalovoj listi 50 najboljih su još trojica Hrvata - Marijo Mandžukić je 25., Ivan Rakitić 28., a Ivan Perišić 34.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok