Danas, 23. studenog 2018. godine u Livnu održano je sportsko natjecanje učenika osnovnih škola Hercegbosanske županije u koje je organiziralo Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa.

Učenici su se natjecali u nogometu (muškarci), košarci (muškarci), košarci (žene) i odbojci (žene).

U natjecanju učenica u odbojci najbolja je bila ekipa OŠ „Ivana Gorana Kovačića“ iz Livna, drugo mjesto zauzela je OŠ „ fra Lovro Karaula, dok su treće mjesto osvojile odbojkašice OŠ “Kupres“ iz Kupresa.

U nogometu prvo mjesto osvojila je OŠ „Ivana Mažuranića“ iz Tomislavgrada, drugo mjesto pripalo je OŠ “fra Miroslava Džaje” iz Kupresa, a treće OŠ „Ivana Gorana Kovačića“ iz Livna.

U muškoj konkurenciji u košarci najbolja je bila ekipa OŠ „ fra Lovro Karaula“, drugo mjesto osvojila je OŠ „Ivana Gorana Kovačića“ iz Livna, dok je treće mjesto pripalo OŠ “Drvar” iz Drvara.

U košarci za žene prvo mjesto pripalo je OŠ „ Ivana Mažuranića“ iz Tomislavgrada, drugo mjesto osvojila je OŠ “ Stjepana Radića“ iz Prisoja, dok je treće mjesto pripalo košarkašicama OŠ „fra Lovro Karaula“ iz Livna.

U sportskom natjecanju  sudjelovalo je 28 ekipa iz svih osnovnih škola Hercegbosanske županije s ukupno 300 djece od 5. do 9 razreda. Najuspješnijim ekipama  uručene su prigodne nagrade.

Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije osiguralo je financijska sredstva za održavanje ovog natjecanja, uključujući i besplatan prijevoz učenika.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok