Biciklističko - turistički maraton, koji već dugi niz godina u preko 30 općina u BiH uspješno organizira biciklistički klub "Bike Tour" iz Lukavca, ove godine će se održati u Tomislavgradu.

Tom prigodom predstavnici spomenutog biciklističkog kluba: Nedim Zejnilović, Amir Jusufović, Mensur Tahirović, Elvir Smajlović, Nijaz Salkić, posjetili su Općinu Tomislavgrad, gdje su ih primili Luka Krstanović, predsjednik Općinskog vijeća, Ante Vukadin, planinarsko društvo "Orlova stina" te Jozo Čamber i Vedran Jurišić iz tomislavgradskog biciklističkog kluba u osnuku.

Prema riječima organizatora cilj maratona je, kroz popularizaciju brdskog biciklizma, promocija prirodnih ljepota te kulturno - povijesnih spomenika Bosne i Hercegovine. Ovogodišnja manifestacija će trajati od 29. lipnja do 03. srpnja, a tijekom tih šest dana biciklisti će voziti nekoliko etapa, od Tomislavgrada do Blidinjskog i Buškog jezera, kao i stazama po okolnim planinama. Tehničku pomoć u realizaciji projekta pružit će im članovi planinarkog društva "Orlova stina", biciklističkog kluba iz Tomislavgrada i Općina Tomislavgrad. Sudionici će zajedno sa gostima iz više zemalja tijekom trajanja maratona posjetiti i znamenitosti Tomislavgrada i okolice.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok