Apsolutnu senzaciju priredio je 29-godišnji Meksikanac Andy Ruiz Jr. u noći sa subote na nedjelju po srednjoeuropskom vremenu u New Yorku.

U Madison Square Gardenu tehničkim je nokautom svladao neporaženog svjetskog prvaka po WBA, IBO, IBF i WBO verziji Britanca Anthonyja Joshuu.

Srčanom Ruizu nitko nije davao prevelike šanse uoči meča u koji je ušao kao zamjena za suspendiranog Jarrella Millera, no Meksikanac (33-1) je nanio Joshui prvi poraz u 23. profesionalnoj borbi, prvoj na američkom tlu.

U trećoj je rundi prvo Joshua srušio Ruiza, no nakon nokdauna, Meksikanac je uzvratio na isti način i nanio štetu Britancu.

Ključni trenutak meča dogodio se u sedmoj rundi. Ruiz je ponovno srušio Joshuu koji je bio potpuno dezorijentiran kad se digao i sudac je odlučio prekinuti meč.

Joshua je nakon meča čestitao protivniku na senzacionalnoj pobjedi, a Ruiz je istaknuo da su mu se ostvarili snovi te da je ova pobjeda za njegove Meksikance. Ruiz je postao prvi Meksikanac u povijesti s naslovom prvaka u teškoj kategoriji. 

Promotor srušenog prvaka Eddie Hearn izjavio je kako se revanš očekuje već krajem godine. (HRT)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok