Ne smiruju se kritike vezane uz odluku Novaka Đokovića da u svoj trenerski tim uvede i vimbldonskog pobjednika Gorana Ivaniševića. Srbin i Hrvat zajedno, za mnoge još uvijek zvuči nevjerojatno, bez obzira na to što suradnja dvojice tenisača je izuzetno dobra. Svjesni su obojica da njihova suradnja nije u svim krugovima prihvaćena, no njih to baš i ne uznemirava. Dapače u posljednjem intervju pobjednik Wimbledona Đoković je objasnio neke svoje odluke.

- Uvijek se trudim biti otvoren i pristojan. Svjestan sam svih posljednica koje je ostavio rat i znam da su neke rane još uvijek svježe. Savršeno razumijem i ljude koji su stradali u tom ratu i znam da ne dijele moje stavove – ispričao je Đoković.

Jednako tako mnogi potezi najboljeg svjetskog tenisača poput navijanja za Hrvate u nogometu i druženja sa sportašima iz susjedstva ne odgovaraju mnogima.

- Moja obitelj nije za vrijeme ratnog vihora bila zahvaćena tim ljudskim tragedijama. Jasno mi je da neki ne mogu to zaboraviti, ali barem mogu oprostiti, za početak. Pokušavam to istaknuti i kroz moje djelovanje, kao sportaša. Znam da mi u Srbiji mnogi zamjeraju jer navijam za Hrvate u nogometu, ali zbog toga se neću opravdavati. Baš suprotno želim iskoristiti moj utjecaj, širiti pozitivnu energiju. Pa na kraju zašto ne bi navijao za Hrvate. Osobno sam se uvjerio i da Hrvati navijaju za mene i da sam im jako drag. Znam da će mnoge to još dugo smetati, ali nadam se isto tako da će mnogi poštovati moj izbor – ispričao je Đoković.

Inače Dušan Lajović, srpski tenisač je na svoj način komentirao Đokovićev uspjeh na Grand Slamu.

- Znam da Novak nikada nije osvojio turnir u Umagu, znam da bi volio imati taj pehar. Nudim mu poštenu razmjenu, on neka meni da vimbldonski pehar, ja ću njemu ovaj iz Umaga. (Slobodna Dalmacija)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok