Svjestan kako nema previše vremena za ozbiljne pripreme za utakmicu protiv Azerbajdžana koja je na rasporedu u ponedjeljak u 18:00 sati, izbornik hrvatske nogometne reprezentacija Zlatko Dalić je jasno poručio: Moramo utakmicu shvatiti ozbiljno.

Priznat će, na tome će i najviše raditi u pripremi ovog ogleda. Kako se igrači nakon sjajne slovačke predstave ne bi opustili.

- To je najvažnija stvar. Moramo ostati ozbiljni. Posebno nakon odlične predstave protiv Slovačke. Na to sam upozorio igrače. Moramo na tome segmentu najviše raditi - kazao je Dalić dodavši:

- Utakmicu moramo shvatiti ozbiljno. Moramo biti ozbiljni, agresivni i jako strpljivi. Očekuje nas teška utakmica. Neće nas zavarati situacija što nemaju nijedan bod. Svi očekuju našu pobjedu, ali nema ništa lagano. Očekuje nas čvrst i borben suparnik - naglasio je hrvatski strateg. Poručio je kako neće previše mijenjati pobjednički sastav iz Trnave:

- Nemam potrebu puno toga mijenjati. Vidjet ćemo na treningu, da se slučajno netko ne ozlijedi - dodao je.

Domaći novinari su ponudili statistički podatak kako je Hrvatska u posljednje dvije utakmice imala dosta problema s Azerima. Međutim, Dalića to nije previše zabrinulo. Navodi Večernji list.

- Mi nemamo nijedan drugi pritisak osim onog kojeg sami sebi nametnemo. Znamo što je naš cilj i ne gledamo puno statistiku. Moramo uhvatiti 15 bodova kako bi se plasirali na EP. To je jedino važno. Dalić se nije želio previše osvrtati niti na brojne izostanke.

- Nećemo previše razmišljati o tome. Imamo sjajne igrače koji su to pokazali protiv Slovačke. Sada to moraju ponoviti - bio je jasan izbornik.

Hrvatska se trenutačno nalazi na prvom mjestu skupine s devet bodova, koliko ima i Mađarska na drugoj poziciji, no Vatreni imamu bolju razliku pogodaka. Wales i Slovačka imaju po šest bodova, a Azerbajdžan je posljednji bez bodova.

Nakon sjajne predstave protiv Slovačke u Trnavi, hrvatska reprezentacija nema previše vremena za odmor. Već u ponedjeljak je očekuje novi ispit, gostovanje u Bakuu protiv Azerbajdžana kojeg vodi hrvatski stručnjak Nikola Jurčević.

- Nismo imali previše vremena za pripreme za utakmicu. U Baku smo stigli u subotu, nakon čega smo imali regeneracijski trening. Pogledali smo video analizu našeg suparnika, a sada slijedi jedini pravi trening - kazao je stoper hrvatske vrste Domagoj Vida na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči sutrašnje utakmice.

Vida je igrao u Bakuu prije četiri godine kada je utakmica završila bez pogodaka, a Azeri su namučili Vatrene i ove godine u Zagrebu u susretu koji je završio 2:1.

- Bio sam ovdje prije četiri godine kada smo igrali 0:0, a dosta su nas namučili i u Zagrebu ove godine. Njihova pozicija na tablici ne prikazuje realno njihovu snagu. Azerbajdžan ima nekoliko kvalitetnih igrača i maksimalno ih respektiramo. Međutim, mislim da će se puno više pitati nas. Ako ćemo ponoviti pristup kao protiv Slovačke, uvjeren sam da možemo doći do pobjede - kazao je Vida.

Vida se složio kako bi sve osim pobjede Vatrenih bilo iznenađenje.

- Ipak smo mi drugi na svijetu, imamo odlične igrače koji igraju u najboljim klubovima. Sve osim pobjede bilo bi razočaranje, ali moramo svoju kvalitetu dokazati i u Bakuu. Svaka utakmica je novo dokazivanje. Ne smijemo živjeti na staroj slavi.

Vida se složio s tvrdnjom kako je hrvatska reprezentacija protiv Slovačke odigrala jednu od najboljih partija u posljednje vrijeme. - Utakmica protiv Slovačke je bila jedna od najboljih otkako sam ja u reprezentaciji.

Međutim, sutra je novi dan i novo dokazivanje. Protiv Azerbajdžana nas očekuje novi važan ispit. Azerbajdžan se nakon četiri kola nalazi na začelju skupine s četiri poraza, a u zadnjem kolu nesretno je izgubio na gostovanju u Walesu.

- Nisam gledao cijelu utakmicu, tek sažetke. Ne bi izdvajao nikoga posebno. Nesretno su izgubili od Walesa. No, ponavljam, mi smo najvažniji. Ako ćemo imati pravi pristup bit će dobro - zaključio je Vida.

Domaće novinare je zanimalo bi li Vida želio jednu od utakmica europskog prvenstva 2020. godine igrati baš u Bakuu.

- Daleko je do toga, ima još dosta utakmica ispred nas. Baku je lijep grad, ali prvo moramo izboriti EURO, a nakon toga razmišljati gdje ćemo igrati - zaključio je stoper hrvatske vrste.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok