Foto: Livno Online

Prošle godine, točnije 22.ožujka 2018.godine, u Livnu je osnovan malonogometni klub "Čulin Mlin". Nakon dugo godina skinuta je paučina sa staroga mlina koji se pokrenuo i opet melje kao nekada.

Svjedoci smo da je uspjeh ekipe Čulin Mlin iz zlatnih 1970. – 1980. godina nadaleko poznat. Imena starih igrača poput braće Mirana i Zlatka Dalić, Bore Matan, Nike Čeko, Želje Krišto, Draško Pavić, Nevenko Krišto - Beba, Šime Bandov, Davor Vujeva, Ante Miše, Miroslav Ćiše Ištuk, Branislav Barišić - Mišan, Zdenko Pavić i ostalih ikona iz zlatne ekipe poticaj su za kvalitetan rad i stvaranje novih mladih igrača.

MNK "Čulin Mlin" je 2018.godine nastupio u prvoj futsal ligi FBiH i u premijernom nastupu zauzeo je treće mjesto.

Početkom ovoga tjedna bili smo na treningu ovoga kluba gdje smo razgovarali s trenerom Borom Matanom, nekadašnjim izbornikom futsal reprezentacije BiH.

"Polako se pripremamo za ovu sezonu koja bi trebala početi u listopadu. Odradimo tri treninga tjedno. Nažalost, još ne znamo koji format natjecanja će biti ove godine. Čekamo odluku NS BiH. Prošle godine smo igrali u trećoj grupi Prve futsal lige FBiH i zauzeli smo treće mjesto.", govori nam Matan.

Kada je u pitanju igrački kadar Matan nam objašnjava da nije došlo do velikih promjena. "Nedostaje nam par igrača, što zbog ozljeda, što zbog odlaska u druge klubove ili zbog odlaska u inozemstvo. Ali imat ćemo dovoljan broj igrača za ovu sezonu. Ove godine nam se priključio i Stjepan Krezo koji će nam uvelike pomoći u budućim utakmicama. Oslanjamo se na domaće igrače, a u ekipi se nalaze i dva Duvnjaka. I svi igraju bez ikave novčane naknade.", objašnjava Matan.

Na naše pitanje ima li u ekipi igrača koji bi mogao igrati u većim futsal klubovima istaknuo nam je mladog 23-godišnjeg golmana Nina Bandova. "Radi se o izvrsnom mladom golmanu. Svoju kvalitetu je pokazao kroz prošlo prvenstvo i na turnirma na kojma smo sudjelovali. Riječi hvale za Nina imaju i moje kolege treneri iz BiH i Hrvatske. Ne znam da je ikada izostao s treninga. Definitivno ga čeka svijetla budućnost, ako ovako nastavi.", odgovara nam trener Boro Matan.

 

Kada su u pitanju financije, Antonio Džeko, tajnik kluba, nam je rekao da je financijska konstrukcija za ovu sezonu zatvorena. Braco Kop je i ove godine glavni sponzor, a pregovara se i s nekim drugim tvtkama.

"Klub trenutno ima preko 150 članova. Ove godine smo ušli i u proračun grada Livno. Uz proračunska sredstva, prodaju ulaznica i sredstvima od članarina možemo odigrati ovu sezonu.", navodi Džeko.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok