Hrvatska će poslijepodne (17:30) u Beurs van Berlage konferencijskom centru u Amsterdamu doznati protivnike u drugom izdanju Lige nacija, a Vatreni će ponovo sudjelovati u najjačem razredu u kojem se ovoga puta nalazi 16 momčadi.

Iz prve jakosne skupine Vatrenima prijete Portugal, Nizozemska, Engleska i Švicarska, u drugom bubnju se nalaze Belgija, Francuska, Španjolska i Italija, dok će treći protivnik u skupini biti netko iz ovog kvarteta - BiH, Švedska, Danska i Ukrajina. Piše Večernji list.

Oko ishoda ždrijeba neke velike strke nema, uostalom, tko će htjeti na Svjetsko prvenstvo u Kataru, morat će to izboriti kroz klasične kvalifikacije jer će se 'odabranima' iz Lige nacija pridružiti samo dvije reprezentacije.

Naime, na Svjetsko prvenstvo će se izravno plasirati deset pobjednika kvalifikacijskih skupina, dok će deset drugoplasiranih momčadi morati u dodatno razigravanje.

I tek će im se u tom razigravanju pridružiti samo dvoje pobjednika skupina u Ligi nacija s najboljim učinkom, pa se u suštini Ligu nacija i ne treba doživjeti drugačije nego kao, kažimo to tako, nekakvu C opcije na putu do Katara.

Svjestan je toga i izbornik Zlatko Dalić, koji je uoči odlaska u Amsterdam za NovuTV kazao sljedeće:

- Dobit ćemo dobru pripremu za kvalifikacije za Katar. Ligu naciju treba znati iskoristiti. Ima više svrha, da igramo dobro natjecanje, a s druge strane se pripremamo za kvalifikacije - kazao je Dalić i istaknuo ono što je nažalost neminovno:

- Vjerojatno će nakon Europskog prvenstva biti odlazaka iz reprezentacije. I mislim da u Ligi nacija samo možemo atrakciju i dobre utakmice - izjavio je hrvatski izbornik uoči ždrijeba.

Dalić, naravno, nije htio govoriti o imenima, tko bi se sve mogao oprostiti, ali i bez njegovih napomena lako je zaključiti da bi to mogli biti Luka Modrić i Ivan Rakitić.

Modrić će u vrijeme održavanja te svjetske nogometne smotre imati punih 37 godina, Rakitić 34, a možda će o odlasku iz Vatrenih u to doba razmišljati i Dejan Lovren, Domagoj Vida, Ivan Perišić i Ivan Badelj.

Možda će upravo iz tog razloga Dalić tijekom Lige nacija posegnuti za nekim novim licima, a kada smo već kod onih starih, dodajmo za kraj da se izbornik hrvatske reprezentacije u ponedjeljak u Madridu družio s Lukom Modrićem i Šimom Vrsaljkom.

Društvo su im pravili član stručnog stožera reprezentacije Ivica Olić, glumac i voditelj Tarik Filipović (47) uz sina Armana, te redatelj glazbenih spotova Haris Dubica.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok