Pogocima Luke Modrića na početku te Andreja Kramarića krajem drugog poluvremena Hrvatska je započela Euro kvalifikacije domaćom pobjedom 2:0 protiv Malte. Bodovi su tu, ali igra nije bila za pohvalu.

Hrvatska je nogometna reprezentacija pobijedila Maltu u Maksimiru, ali pritom ostaje puno briga za izbornika Kovača. Njegove su trupe u prvom poluvremenu djelovale vrlo loše i bezidejno, a stvari su krenule na bolje tek nakon što je Malta ostala s igračem manje u 30-toj minuti, nakon što je Mandžukić izašao kao 'pobjednik' iz kavge s Maltežaninom Borgom, iliti iz cijele priče dobio samo žuti karton.

A počelo je gotovo pa šokantno. Već u drugoj minuti došlo je upozorenje, nakon što je Milić vrlo mekano reagirao u našem 16-ercu, a Schembri dobrano testirao Subašićeve reflekse. Nakon toga, pola sata Hrvatska se mučila i nikako nije uspijevala napraviti bilo kakvu pravu opasnost pred protivničkim vratima.

A onda, nakon nekoliko manjih trzavica, Borg i Mandžukić ulaze 'u klinč', iz kojeg Maltežanin vuče deblji kraj, iako se čini kako nije udario našeg igrača, već ga tek odgurnuo. Kako bilo, Borgu crveni karton, Mandži žuti, a Hrvatskoj komotna situacija na terenu. Pritiskali su naši reprezentativci do kraja prvog poluvremena, ali ostala je inicijalnih 0:0.

Drugo dio donosi sasvim novu priču, koju je otvorio u prvom napadu Luka Modrić odličnim udarcem s kakvih 25 metara, koji odsjeda u donjem desnom kutu vratiju hrvatskih protivnika. Bilo je još izglednih situacija i dobrih prilika za hrvatsku reprezentaciju, pa su u slijedeći pola sata izvrsne prilike prokockali Halilović, Rakitić, uz sjajan udarac i gredu Andreja Kramarića, tek što je dvadesetak minuta prije kraja ušao u igru.

Deset minuta prije isteka 90-te, Rakitićevu je dubinsku loptu dobro prihvatio Jelavić, imao dovoljno i vremena i prostora kako bi je proslijedio za Kramarića, koji unutar malteškog 16-erca gura loptu kroz noge protivničkog vratara. Do kraja utakmice, bilo je još prilika za našu reprezentaciju, ali ipak je ostao rezultat 2:0, koji je bio i konačan.

Gledajući zaključno, u prvom je poluvremenu mali učinak pružio Alen Halilović, gotovo ništa Marcelo Brozović, a još i manje od toga Mateo Kovačić, kojeg je na poluvremenu zamijenio Nikica Jelavić. Kada je Kramarić zamijenio Halilovića, igra je postala još bolja, ali treba to pripisati i dodatnom opterećenju protivničke obrane, koja je dugo vremena morala igrati s igračem manje.

Pobjeda je tu, no ostvarena je teže od očekivanog, protiv momčadi koja ne spada niti u prvi, niti u drugi, ali niti u treći razred europskog nogometa. Ako će Hrvatska protiv bilo koje druge momčadi ove skupine odigrati na razini iz prvog dijela, slijedi nam nastavak 'muka po Kovaču'.

Tportal

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok