- Samo ću vam reći da sam i u ovim godinama tražen, traže me. Ne Dinamo. U odnosu na ovaj Dinamo je "Mika, Pera, Laza!".

Jedan od najvećih hrvatskih nogometnih trenera Miroslav Blažević danas slavi 87. rođendan. Možda je bolje reći – navršava 87 godina, budući da se Ćiro već mjesecima bori s opakom bolešću koja će rijetkima dati razlog za slavlje.

No Ćiro je žestok, nepokolebljiv borac i još ima snage, volje i životne energije oduprijeti se, kako ga sam naziva, dušmanu. Ćiro je rođen 9. veljače 1935. godine u Docu na Lašvi kao najmlađe od osmero djece Mate Blaževića i njegove supruge Katarine.

No mnogi pogrešno kao datum Ćirina rođenja navode 10. veljače. – Dolac je tri kilometra od Travnika pa, dok ti dođeš u to vrijeme od Doca do Travnika, prođu 24 sata – objašnjava Blažević malu zbrku oko datuma.

Tata Mato sigurno je burno proslavio rođenje trećega sina?, pitao je novinar Večernjeg Ćiru.

– On je proslavio tako da me zakasnio "krstit'' taj dan. A ovo je priča moje majke koja nikada ništa nije slagala. Tata je već tada imao dva sina, a kad sam ja bio rođen, kaže on majci: "Zapamti, Katice, ovaj isprdak bit će najbolji!" Čuj, isprdak, nikad tu riječi nisam upotrijebio! Majka se zgražala kad mi je to pričala.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok