S ciljem promoviranja tolerancije, uvažavanja različitosti i promoviranja kulture mira u Livnu, u subotu, 17. rujna, s početkom u 11. 00 sati održat će se turnir, peti po redu, u uličnoj košarci pod nazivom "Košarkom za toleranciju".

Organizatori ovog događaja su livanjska Koalicija "Uvažavanje" Livno i ŽKK Livno, a uz potporu Grada Livna i Misije OESS-a u BiH.

Osim sportskog dijela, turnir će imati i humanitarni sadržaj gdje će u nazočnosti pripadnika sve tri vjerske zajednice na području Livna, kolače, palačinke i ostala peciva svojim sugrađanima ponudit Udruga roditelja djece s posebnim potrebama "PUT U ŽIVOT", Medžlis islamske zajednice Livno, Marijanska vinkovska mladež MVM-BiH, te članovi Koalicije.

Simboličnom "kupnjom" slastice, ubacivanjem donacije u za to pripremljene kutije, pomoći će se dvjema obiteljima: u Livnu Nihadi Mulić, koja skrbi za tri maloljetna sina, a kojoj je do uređenja kuće Grad osigurao privremeni smještaj, te u Drvaru obitelji Luke Matića, teško stradalog u prometnoj nezgodi, koji je skrbio za suprugu i dvoje djece, naveli su organizatori.

Uz košarkašice iz Livna i iz Drvara, dva grada u HBŽ u kojima djeluju koalicije protiv mržnje ("Drvar – grad razumijevanja" i "Uvažavanje"), od samih početaka daju svoj doprinos ovoj manifestaciji, tako da je ovakva raspodjela doniranih sredstava i najbolji način zahvale na dosadašnjoj suradnji i pružanje prijeko potrebne pomoći obitelji koja se našla u iznimno teškoj situaciji. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok