• Short title article: Na utakmici kupa

Na utakmici Kupa BiH-a u Tuzli između domaće Slobode i Sloge iz Doboja domaćini su na sjajan način na svemu zahvalili preminulom Miroslavu Ćiri Blaževiću.

Trener svih trenera rođen je Travniku, a svima je ovim prostorima ušao pod kožu zbog dvoje karizme i trenerskih kvaliteta.

Momčad Slobode je prije početka utakmice stala na centar igrališta i pokazala veliki transparent na kojem je pisalo: 'Hvala za sve treneru svih trenera' prenosi SportSport.ba.

Ćiro je na veliko iznenađenje svekolike javnosti Slobodu preuzeo 2014. kada je klub bio u drugoj ligi te ih je na kraju odveo u prvu ligu, ali ih nije vodio u elitnom rangu nego je nakon ulaska u prvu ligu dao ostavku i potpisao za Zadar. Blažević se dugo godina borio sa rakom, zločudnu bolest koja mu je prvi put dijagnosticirana 2011. godine je uspio pobijediti dva puta, ali ne i treći put.

Ljubitelji nogometa će ga pamtiti po njegovom umiljatom načinu izražavanja uz dodatak sočnih psovki. Bio je veliki trener i još veći motivator zbog čega su njegovi igrači bili spremni napraviti sve za njega. 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok