U povodu Dana Grada Širokog Brijega održana je svečana sjednica Gradskog vijeća.

U kinu Borak veliki broj prisutnih najprije je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić koji je govorio o radu Gradskog vijeća u proteklih godinu dana istaknuvši da je održano devet sjednica, te odličnu suradnju s vijećnicima i Općinskim načelnikom Mirom Kraljevićem. Izvješće o radu gradonačelnika Mire Kraljevića i ove godine prikazano je u formi 10-minutne video projekcije. Prikazani su projekti koji su u tijeku, ali i projekti koji se planiraju raditi u budućnosti. Gradonačelnik Miro Kraljević je istaknuo da je nekoliko privatnih poduzetnika iskazalo zainteresiranost za otvaranjem novih pogona u poslovno-industrijskih zonama, te da im gradska tijela stoje na raspolaganju. Piše Dnevni list.

Dobitnici Zlatne plakete

Zamjenik provincijala Hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Ivan Ševo u svom obraćanju zahvalio je Gradskim tijelima vlasti na povratu dijela imovine koja je oduzeta franjevcima u vrijeme komunizma.

“Budite sigurni da ste učinili veliki sudbonosni potez jer ste upravo vi nakon 70 godina opravdanog ali uzaludnog očekivanja sprali jedan dio velike sramote koje su iza sebe ostavili ateistički i komunistički lažni ideolozi”, rekao je zamjenik provincijala dr. fra Ivan Ševo.

Na temelju Odluke Gradskog vijeća dodijeljena su javna priznanja onima koji su doprinijeli napretku i ugledu Općine Široki Brijeg ili su postigli izuzetne rezultate u različitim djelatnostima. Javna priznanja Zlatna plaketa “Grb grada Širokog Brijega” dodijeljena su Glazbenoj školi Široki Brijeg, dr. Milijanu Sesaru, profesoru na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu, prof. dr. Ivanu Gilji liječniku i profesoru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Zdravku Mamiću nogometnom dužnosniku menadžeru i izvršnom predsjedniku Građanskog nogometnog kluba ‘Dinamo’. Mamić se u svom emotivnom govoru zahvalio na dodjeli javnog priznanja i pozvao na jedinstvo hrvatskog naroda u BiH.

Pomoć Ljutom Docu

Osvrnuo se i na činjenicu kako prilikom proslave 100. godišnjice Dinama nije dobio priznanje ni on ni Dinamo.

“I sada dođem u Široki Brijeg, u drugu državu, i ovdje dobijemo javno priznanje. Širokobriježani, pokazali ste veliku hrabrost dodijelivši mi ovu nagradu. Da, bio sam u zatvoru, mnogi se sada odaljuju od mene, ali vi ste baš u ovom trenutku meni dali javno priznanje. Od srca vam hvala” rekao je, sa suzama u očima, Zdravko Mamić.

Također je najavio humanitarnu nogometnu utakmicu u Širokom Brijegu gdje će dovesti momčad Dinama. Obećao je i pomoć u izgradnji škole u Ljutom Docu, malom mjestu u ovoj općini, u kojem jedna ulica nosi njegovo ime.

Na sjednici je premijerno prikazan dokumentarni film ‘Široki Brijeg – kulturno, sportsko i gospodarsko središte’ čiji je scenarist dr. sc. Drago Martinović, a film je rađen u produkciji širokobriješke produkcijske kuće ‘Kadar’.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok