Tko je i zašto usmrtio 17-godišnju A. B. Iz mjesta Ordanja pokraj Koške? Pitanje je to koje muči sve žitelje ovih dvaju, praktički spojenih, sela koje dijeli tek željeznička pruga. Njezino beživotno tijelo pronađeno je u ponedjeljak ujutro oko 7 sati nedaleko od Željezničke postaje u Koški.

Prema riječima očevidaca sjedila je leđima naslonjena na zid skladišta s krvavim tragom na vratu, vjerojatno od ubodne rane koja ju je usmrtila.

Piše: Slobodna Dalmacija

- Da nije bilo krvi čovjek bi pomislio da se dijete odmara, navodno je rekao jedan mještanin Koške koji je vidio nesretnu djevojku. Kako smo neslužbeno doznali pronašao ju je jedan seljanin koji je rano ujutro kao i puno puta prije toga krenuo kupiti mlijeko kod obitelji koja se bavi njegovom proizvodnjom. Vidjevši mladu djevojku potrčao je prema kući u koju se zaputio i ispričao ukućanima što je vidio, a oni su pozvali policiju.

S nama, pak, o tome što su vidjeli nisu htjeli razgovarati, jer su, kako su nam kazali, na traženje policije potpisali izjavu kojom se obvezuju da o viđenome neće razgovarati s predstavnicima medija. Vijest o ubojstvu tinejdžerke prostrujala je Koškom poput vihora, a nedugo nakon što je policija došla na uviđaj jedna je ekipa poslana u obiteljsku kuću A. B.

Trebali su nekoga tko bi je mogao identificirati. Ni članovi obitelji, šokirani onime što se dogodilo njihovoj kćeri i sestri nisu s nama htjeli razgovarati. Nesretna A. B. pohađala je Srednju školu Izidora Kršnjavoga u Našicama, a prema riječima nekolicine tinejdžera u Koškoj s kojima smo razgovarali „bila je mirna i povučena.“

- Viđali smo je tu i tamo u selu. Dolazila je i na utakmice lokalnog nogometnog kluba i koliko smo mogli vidjeti nije se ni po čemu isticala. Zvuči kao floskula, ali stvarno je bila mirna i povučena, kazali su nam Monika, Maja i Luka, tek godinu-dvije stariji sumještani ubijene djevojke koje smo susreli na željezničkoj postaji. Upravo su se vratili iz škole koju pohađaju u Osijeku.

- Zaprepašteni smo i užasnuti činjenicom da se tako nešto dogodi ovako mladoj osobi i pitamo se zašto bi joj netko htio nauditi? Iskreno, nije nam ni svejedno znati da se ovako nešto dogodilo u našem selu i tu nedaleko od mjesta na kojem se preko tjedna barem dva puta dnevno i sami nalazimo kada idemo u školu i vraćamo se iz nje, s dozom straha kazali su nam mladi mještani Koške. Dečki iz društva koje smo zatekli u lokalnom kafiću kazali su nam da su ubijenu djevojku poznavali iz viđenja.

- Dolazila je ovdje ponekad sa svojim društvom, uglavnom djevojkama. Bila je normalna, nikada je nismo doživjeli kao problematičnu, već upravo suprotno, tihu i dragu osobu. Stvarno nam je nevjerojatno da bi joj netko učinio nešto tako stravično, rekli su nam mladići. A. B. je u Koški pohađala osnovnu školu, ali je njezina obitelj, kako smo doznali, u vrijeme kada je ona pohađala 8. razred odselila u selo Harkanovci. I inače su se navodno često selili, a i kuća u kojoj trenutno žive je navodno podstanarska. U nju se prema riječima susjeda doselili proljetos.

Ubijena djevojka, osim roditelja ima i dva starija brata, od kojih je najstariji oženjen i ima dijete. Njezin facebook profil jučer je bio ispunjen porukama sućuti obitelji zbog njezine smrti. Od A. B., koja je prije nešto manje od mjesec dana napunila 17 godina, opraštali su se njezini prijatelji. Ona je, pak, za života na svom profilu objavljivala statuse iz kojih se može zaključiti kako je bila protivnik alkohola i pušenja.

Tijelo mlade djevojke prevezeno je u KBC Osijek gdje se trebala obaviti obdukcija kako bi se utvrdio točan uzrok smrti. Obdukcija i očevid obavljeno na mjestu gdje je nesretna tinejdžerica pronađena trebali bi pomoći policiji u otkrivanju počinitelja ovog okrutnog ubojstva, kojemu se još ne zna ni mogući motiv. Iz policije su poručili da još uvijek nemaju sumnjivca za ovo kazneno djelo.

Inače, PU osječko-baranjska dojavu o pronalasku njezina beživotnog tijela dobila je oko 7 sati ujutro, no cijeloga prijepodneva, pa tako ni na njihovoj redovnoj konferenciji za novinare koja je počela u 11 sati, nisu našli za shodno da o tome obavijeste javnost. Praksa je, inače, da policija prigodom svakog događaja sa smrtnom posljedicom, ako se sumnja da je riječ o nasilnoj smrti, o tome putem SMS-a izvijesti predstavnike medija koje imaju u svom sustavu za dojavljivanje, no ovaj put to uopće nisu učinili. Iz PU osječko-baranjske, inače, nerijetko medije o ovakvim i sličnim događajima obavještavaju selektivno ili sa danom zakašnjenja.

PRVA VIJEST- U blizini željezničke postaje u Koški kod Našica, u ponedjeljak ujutro je pronađeno mrtvo tijelo za sada nepoznate mlađe ženske osobe, a okolnosti upućuju da je riječ o nasilnoj smrti, izvijestila je osječko-baranjska policija.

Očevid je proveden na mjestu događaja u suradnji s osječkim Županijskim državnim odvjetništvom, a utvređene okolnosti, poput ozljeda na pronađenom tijelu, upućuju na sumnju da je riječ o nasilnoj smrti, rekao je Hini glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske Darijo Premec.

S obzirom da su neki internetski portali objavili da je pronađena mrtva 17-godišnja djevojka, Premec je istaknuo kako još nije utvrđen identitet pronađene osobe i da se nastavlja istraga o utvrđivanju svih okolnosti ovoga događaja.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok