Foto: Livno Online

Prema još neslužbenim rezultatima novi/stari načelnik općine Livno je Luka Čelan, kandidat HDZ-a BiH.

On je na lokalnim izborima osvojio povjerenje 3861 glasača. Božo Perić, kandidat HDZ-a 1990 osvojio je povjerenje 3556 glasača.

Međutim, HDZ 1990 Livno sumnja u regularnost izbora i smatraju da su pokradeni na pojedinim glasačkim mjestima.

>>> HDZ 1990 Livno: Pobijedili smo u cijelome gradu, na svim biračkim mjestima, ali nismo uspjeli pobjediti šačicu lopova

Luka Čelan, kandidat za načelnika općine Livno (HDZ BiH)

"Želio bih se danas zahvaliti svima koji su izašli na izbore. Posebno onima koji su dali glas meni kao kandidatu za načelnika i koji su me podržali već četvrti put zaredom. Sigurno da taj izbor predstavlja dodatnu obavezu za mene da sve one projekte koje radimo da ih nastavimo raditi i da ih završimo. Iskoristio bih prigodu i zahvalio bih svim vijećnicima koji su ušli u OV Livno i nadam se da ćemo imati dobru suradnju u iduće četiri godine"

Božo Perić, kandidat za načelnika općine Livno (HDZ 1990)

"Livanjke i Livnjaci su danas poslali važnu poruku, a ta je poruka da je vrijeme za promjene i to prave promjene. Pobijedili smo strah nadom. Pobijedili smo negativnu, samodopadnu politiku pozitivnom vizijom. Pobijedili smo u cijelom gradu. Pobijedili smo na svakom biračkom mjestu u gradu. Ali nismo uspjeli pobijediti kradljivce budućnosti naše djece. Zahvaljujem svima koji su glasovali za mene i za HDZ 1990. Na kraju pozivam stanovnike Golinjeva, Podgradine, Podhuma, Prologa da smognu hrabrosti i da javno kažu koliko ih stvarno živi i koliko ih na kraju izlazi na izbore u tim selima."

Nediljko Rimac, nositelj liste HDZ-a 1990

Ovo je neviđena politička sramota. Mi sigurno nećemo stati na ovome. Sada su na potezu institucije društva. Ovo se ne može zvati voljom naroda. Ovo je prevara naroda. Ako će se nešto zvati voljom naroda onda je to čista naša pobjeda našeg kandidata za načelnika. Kako se netko sutra može zvati gradonačelnikom grada u kojem nije dobio povjerenje. Naš je daljni korak prigovor Izbornom povjerenstvu općine Livno.

Boro Krišto, HDZ 1990

Ovo je definitivni pokazatelj da izbori postaju farsa. Livnjaci moraju ovakvom načinu izbora reći dosta i ovakvim prevarama koje se konstantno događaju na nekim mjestima. Osim žalbe Izbornom povjerenstvu mi ćemo od pravosudnih institucija i policije zatražiti da odrade svoj dio posla. Imali smo kandidata kojeg smo predstavili u najboljem svjetlu i koji je mogao i trebao biti slamka nade za Livno da se izvuče iz ove kaljuže, ali očito oni ljudi koji su duboko zaglibili i u korupciju i u kriminal ne dozvoljavaju jednom čestitom i pravom čovjeku da dođe na čelo Livna.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok