U cilju provođenja izvanrednih mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti, te zaštite i sprečavanja stanovništva, Vlada HB županije je na prijedlog Kriznog stožera Ministarstva rada , zdrastva, socijalne skrbi i prognanih HB županije donijela Odluku o zabrani rada ugostiteljskih objekata svih kategorija do 30.ožujka 2020 godine.

Od dana donošenja odluke do danas policijski službenici MUP-a K10 obilazili su i provjeravali da li se spomenuta Odluka poštuje na području HB županije, u tim svim provjerama kao i određenim provjerama zaprimljenih od pojedinih građana utvrđeno je da vlasnici ugostiteljskih objekata poštuju Odluku o zabrani rada, tj. da ugostiteljski objekti ne rade.

>>> Dalić: Pojedini vlasnici kafića u HBŽ rade unatoč zabrani

U posljednjem priopćeni od dana, 24.03.2020 godine Županijske neovisne liste, navodi se da pojedini ugostiteljski objekti na području Livna i Tomislavgrad, namjerno krše tu odluku, na način pa pojedine goste puštaju u u/o na sporedne ulaze, da zatamnjuju stakla svojih objekata i na taj način ilegalno rade i stječu zaradu.

Od strane policijskih službenika MUP-a K 10 obavljen je razgovor s potpisnikom priopćenja, na temu određenih saznanja da ima informacija da pojedini u/o rade, te se tom priliko došlo do saznanja da ne zna točno koji su to vlasnici u/o, koji se ne pridržavaju odluka Kriznog stožera.

Ovom priliko srećemo pozornost svim građanima da u ovo krizno vrijeme poštuju Odluke kriznog stožera, te da se sve informacije i određena priopćenja prije objave provjeravaju kod nadležnih institucija, da se ponašaju odgovorno u novonastaloj situaciji da nebi svojim neprovjerenim informacijama doveli u zabludu sve napore koje ulažemo i izlažemo djelatnike policije, sve u svrhu zaštite i sigurnosti ove Županije.

Priopćeno je iz MUP-a HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok