Prošli mjesec, točnije 18.03.2020 nakon provedena dva natječaja o ustupanju riblovne zone „Buško jezero“, potpisan je ugovor o ustupanju ribolovnog prava u narečenoj zoni između Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ i tvrtke OBrEEn d.o.o. Livno na razdoblje od 10 godina.

Nažalost, nedugo nakon toga, Krizni stožer COVID-19 Vlade HBŽ, donio je odluku o zabrani svih vrsta ribolovnih aktivnosti na teritoriju HBŽ.

Ovom odlukom tvrtka spriječeni smo do daljnjega u provedbi najvećeg broja aktivnosti na realizaciji prava i obveza iz spomenutog Ugovora.

Ipak, izvršeno je označavanje područja ribolovne zone, određeni su ribočuvari i donesene odluke o načinu i cijeni ribolovnih dozvola u ribolovnoj zoni.

Od ovoga tjedna, bez obzira na trenutno važeću zabranu ribolova, naši ribočuvari vršiti će obilaske terena i informirati zatečene osobe o ovim informacijama, a već od sljedećega tjedna postupati sukladno odredbama Zakona o slatkovodnom ribarstvu F BiH i HBŽ.

Kad će spomenuta zabrana biti povučena, mi ne možemo predvidjeti, ali pozivamo zainteresirane ribolovce da nas prate na FB stranici Ribolov Buško jezero već ovih dana ili da informacije potraže na brojeve telefona istaknute na informativnim tablama u području ribolovne zone.

Navode iz tvrtke OBrEEn d.o.o. Livno.

 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok