U proteklim danima su pojedini internetski portali prenijeli vijest o napadu na profesora povijesti iz Drvara B.Š., kojom prilikom su mu nanesene lakše tjelesne ozljede, ogrebotine po licu i po izjavi oštećenog da se radi o naručenom napadu, koji ima političku pozadinu, a isti je naveo u svojim izjavama za medije da je od napadača dobio i poruku kako će osjetiti i veće posljedice ako i dalje bude pisao protiv Stanivukovića.

Djelatnici PP Drvar proveli su detaljnu istragu, te tom prilikom došli do slijedećih saznanja.

>>> Aktivista SNSD iz Drvara tvrdi: "Brutalno sam pretučen zbog pisanja protiv Stanivukovića"

Dana 03.08.2021. godine u 20,30 sati djelatnici PP Drvar zaprimili su dojavu od strane djelatnika DZ Drvar da se kod njih u ustanovi nalazi osoba sa određenim povredama. Dolaskom u DZ Drvar policijski službenici zatiču B.Š. rođenog 1994. godine u Drvar, te prilikom razgovora sa navedenim prvo primjećuju da je u vidno alkoholiziranom stanju i da nepovezano priča.

Također, primjećuju povrede na licu u obliku ogrebotina u predjelu nosa i očiju. U samom početku B.Š. odbija bilo kakvu suradnju sa policijski službenicama i djelatnicima DZ Drvar, da bi nakon kratkog vremena pristao poći u PP Drvar radi obavljanja daljnji radnji. Nakon dolaska u PP Drvar izvršeno je alkotestiranje B.Š. , gdje mu je očitana koncentracija od 2,65 g/kg alkohola u organizmu. Obavljenim razgovorom s imenovanim došlo se do saznanja da je boravio u u/o „Unac“, te da je ispred u/o zadobio povrede od NN muške osobe kojoj ne zna ime, a da iza događaja stoji otac od gradonačelnika Banja Luke.

Nakon obavljenog razgovora B.Š. je ponovo odvezen u DZ Drvar radi obavljanja dodatnih pregleda gdje je tijekom pregleda pomenuti B.Š. dežurnoj služni DZ Drvar priopćio da je povrede na licu zadobio od strane policijskih službenika što su isti negirali jer se radi o povredama koje je imao u prvom dolasku u DZ Drvar.

Po završetku pregleda B.Š. je priopćeno da naredi dan pristupi u PP Drvar radi uzimanja pismene izjave na okolnosti događaja. Nakon završetka pregleda i razgovora policijski službenici su upućeni u u/o Unac gdje su obavili razgovor s djelatnicom navedenog objekta i tu došli do saznanja da se B.Š. u popodnevnim satima nalazio u u/o, te da je na kratko izišao do trgovine da bi se nakon toga vratio u u/o sa sendvičem u ruci. Nakon par minuta boravka u u/o upitao djelatnicu da li ga je netko udario pošto je uočio ogrebotine na licu dok je kratko boravio u toaletu. Od djelatnice je dobio odgovor da ga nitko nije udario, te da mu nitko nije ni prilazio, na što je B.Š. uzeo mobilni telefon i u razgovoru sa NN osobom rekao da je napadnut.

Prilikom davanja izjave tijekom sutrašnjeg dana djelatnicima policije B.Š. nekoliko je puta izjavio da je u pitanju „politička priča“ da policijski službenici neće pronaći NN napadača koji mu je nanio povrede jer da je isti nagovoren od strane jedne političke opcije da prijavi napad na sebe i da za to optuži oca od gradonačelnika Banja Luke. Isti je u više navrata od policijskih službenika tražio da prijavu povuče i da se odustane od svih daljnjih operativnih radnji.

Navode iz MUP-a HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok