ŠGD „Hercegbosanske šume“ u kontinuitetu posjeduje FSC TM certifikat od 2012. godine. FSC certifikat je važan dokument kojim se potvrđuje da poduzeće gospodari šumama na ekološki odgovoran, društveno koristan i ekonomski održiv način poštujući domaće i ratificirane međunarodne propise iz oblasti djelatnosti u šumarstvu.

FSC certifikat se izdaje na rok od pet godina s tim da se svake godine najmanje jednom provjerava zadovoljava li poslovanje poduzeća FSC kriterije.  Po isteku petogodišnjeg razdoblja slijedi recertifikacijski postupak. Takav postupak je uspješno proveden 2017. godine. Idući rok za provjeru poslovanja u svrhu ulaska u treće certifikacijsko razdoblje je 16. kolovoz 2022. godine. Provjere je do sada provodila akreditirana kuća za certifikaciju SGS Slovakya. 

Ove godine redovan nadzor gospodarenja po FSC kriterijima je uspješno održan u periodu od 16. do 18. kolovoza sa dvije male korektivne mjere.

Pripremu za nadzor je izvršio Koordinacijski tim za nadzor i praćenje gospodarenja šumama po FSC principima pod vodstvom Marije Dilber sa članovima tima: Nikola Perković, Igor Batarilo i Sanja Kovčalija, te pripravnicom Martinom Lučić.

Ispred SGS-a glavni auditor je bio Milan Toth, a tehnička podrška Kenan Solaković.

Navode i ŠGD "Hercegbosanske šume" d.o.o. Kupres.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok