U okviru Petih kazališnih dana, koji će se održati od 1. do 15. rujna u Tomislavgradu, bit će izvedena dva mjuzikla i jedna komedija.

Polaznici Škole mjuzikla i glume izvest će mjuzikle "Tko pjeva zlo ne misli" i "Čarobnjak iz Oza", dok će gosti iz zeničkog Studio-teatar iz Zenice odigrati komediju "Državni lopov".

Inspirirani scenarijem Kreše Golika za jedan od najgledanijih filmova u povijesti hrvatske kinematografije, nastalom na temelju "Dnevnika maloga Perice", Vjekoslava Majera iz 1942., cijeli tim voditelja Škole mjuzikla i glume režirao je kazališni komad "Tko pjeva zlo ne misli", koji rekonstruira izumirući dobri duh Zagreba. ''Priču o svakodnevnici poznatih i omiljenih lica, koja se okupljaju oko stola kao središnjeg mjesta građanskog života, u ovoj našoj scensko-glazbenoj priči obogaćuju pomno osmišljene koreografije, a dodatni štih predstavi daje scenografija'', kazala je voditeljica Škole mjuzikla i glume Zrinka Lukač.

Po njenim riječima, ova adaptacija prilagođena je današnjem vremenu i publici. Predstava "Čarobnjak iz Oza" utemeljen je na najpoznatijoj modernoj bajci koja nam kroz klasičnu priču o borbi između dobra i zla, poručuje da sva moć i snaga za pobjedu nad zlom i stizanje do cilja zapravo leži u nama samima.

Priča govori o djevojčici Dorothy koja se nakon razornog tornada nađe u čudnovatoj zemlji Oz gdje upoznaje, između ostalih, Strašilo, Limenoga i Lava koji našu junakinju prate u potrazi za Čarobnjakom iz Oza. ''Putovanje u Oz nije samo njihovo vanjsko putovanje već. prije svega, unutarnje putovanje junaka da bi na kraju postali bolji ljudi. Likovi iz Oza poručuju nam da je u društvu ljepše, da su prijatelji najjače oružje, da je ljubav najveće blago koje se može zaslužiti jedino pružanjem te iste ljubavi'', poručila je Lukač.

Na mjuziklu "Čarobnjak iz Oza" predano je radilo devetnaest plesača u dobi od 5 do 10 godina i osam glumaca uzrasta od 11 do 15 godina. Svi oni polaznici su Škole mjuzikla i glume koja djeluje pri Kulturno informativnom centru u Tomislavgradu.

Pete kazališne dane obogatit će gostovanje zeničkog Studio-teatar s predstavom "Državni lopov". Priča je to o dva zatvorenika koji borave u istoj ćeliji. Jedan je sitni lopov, a uz to i ljubavni varalica, a drugi "državni lopov", povlašten čak i u zatvoru.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok