Na današnjoj 25. sjednici Vlada Hercegbosanske županije razmatrala je i usvojila prijedlog  Odluke kojim iskazuje interes za izgradnju vjetro-parkova u cilju korištenja vjetro-potencijala za proizvodnju električne energije u Hercegbosanskoj županiji na području općina Glamoč, Bosansko Grahovo i Grada Livna.

Nastavno Vlada je usvojila Odluku o pristupanju provođenja postupka dodjele koncesije za izgradnju vjetro-parkova u cilju korištenja vjetro-potencijala za proizvodnju električne energije Hercegbosanskoj županiji na području općina Glamoč i Bosansko Grahovo te Grada Livna.

Na prijedlog Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ, donesena je Odluka o odobravanju financijskih sredstava u iznosu od 10.000,00 KM za izgradnju ogradnog zida oko mjesnog groblja u selu Lusnić u Livnu.

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ, Vlada Hercegbosanske županije, donijela je Odluku o poništavanju natječajne procedure i raspisivanju javnog natječaja za popunu radnog mjesta Direktora Uprave za šumarstvo HBŽ.

Vlada je donijela Odluku o odobravanju financijskih sredstava u iznosu od 2.350,00 KM Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ u svrhu novčane pomoći za nabavku besplatnih udžbenika djeci oboljelih od dijabetesa tipa 1. u školama Hercegbosanske županije u školskoj 2021./2022. godini.

Također Vlada Hercegbosanske županije podržala je  stav  Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ kako je svim učenicima u osnovnim školama u sljedećoj školskoj godini potrebno osigurati besplatne udžbenike, stoga će se pri izradi proračuna za sljedeću godinu planirati financijska sredstva za realizaciju ove ideje.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok