Nakon razmatranja prednacrta, Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti koji će biti upućen u Skupštinu Hercegbosanske županije na daljnje postupanje.

Zbog isteka mandata ravnatelja Zavoda za upošljavanje HBŽ, Vlada je donijela Odluku o razrješenju ravnatelja Zavoda, nastavno Vlada je donijela Odluku o privremenom imenovanju Diane Čačije ravnateljicom Zavoda za upošljavanje HBŽ na razdoblje od 3 mjeseca i Odluku o odobravanju raspisivanja javnog natječaja za izbor ravnatelja Zavoda za upošljavanje Hercegbosanske županije.

Donesena je Odluka o odobravanju financijskih sredstava u iznosu od 10.000,00 KM Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ u svrhu nabave medicinskog kisika Covid odjelu Županijske bolnice u Livnu.

Vlada je dala suglasnost na Odluku Upravnog vijeća Županijske bolnice „Dr. fra Mihovil Sučić“ kojom se za ravnatelja Županijske bolnice imenuje dr. Mladenka Perković iz Livna, specijalistica anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja.

Vlada je odobrila iznos od 10.000,00 KM Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u svrhu nabave cjepiva protiv gripe Zavodu za javno zdravstvo HBŽ.

U dijelu sjednice Vlada je donijela Odluku o raspodjeli sredstava za sufinanciranje projekata iz Programa utroška sredstava kapitalnih transfera „Potpora općinama-vodoprivreda“ utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za 2021. godinu, kojom se utvrđuje raspodjela sredstava za sufinanciranje Projekata jedinica lokalne samouprave s područja Hercegbosanske županije iz oblasti vodoprivrede u iznosu od 776.792,28 KM.

Na prijedlog Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ, Vlada je donijela Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola za školsku 2021./2022. godinu u ukupnom iznosu od 400.000,00 KM sukladno podatcima o broju učenika koji koriste prijevoz dobivenim od strane srednjih škola Hercegbosanske županije.

Vlada je dala suglasnost ministrici znanosti, prosvjete, kulture i športa, Gordani Nakić da sa Nezavisnim sindikatom djelatnika srednjih škola HBŽ potpiše Sporazum o produženju važenja Kolektivnog ugovora za djelatnost srednjeg obrazovanja na period do 30. studenoga 2021. godine.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok