Nacionalni demokratski institut (NDI) je u četvrtak 30. rujna 2021. godine organizirao aktualni sat s mladim parlamentarcima iz Federacije Bosne i Hercegovine u Livnu. Aktualni sat je održan u livanjskom hotelu B&M uz potporu NDI-a i USAID-a.

Na aktualnom satu sudjelovali su mladi parlamentarci, članovi različitih političkih stranaka okupljeni u Grupu 9 Nacionalnog demokratskog instituta Lana Prlić, Edita Velić, Mario Mikulić te Jozo Ćosić kao domaćin ovog događaja. Moderatorica aktualnog sata je bila poznata livanjska novinarka Željka Mihaljević.

Mladi parlamentarci su govorili o zajedničkom radu u parlamentima usprkos tome što dolaze iz različitih ideoloških i nacionalnih okvira. Zainteresirani posjetitelji aktualnog sata imali su priliku postaviti pitanja mladim parlamentarcima, a publika je ponajviše bila zainteresirana za pitanje Vijeća mladih, preprekama u radu Grupe 9 s obzirom na političku situaciju te promjene izbornog zakona Bosne i Hercegovine u smislu elektronskog glasanja i legitimnog predstavljanja.

Organizatori skupa i mladi parlamentarci posebno su se zahvalili na velikom odzivu Livnjaka na ovaj događaj.

Aktualni sat s mladim parlamentarcima održan je uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok