U srijedu, 29. rujna 2021. godine, s početkom u 12:30 sati u prostorijama Kantonalnog suda u Livnu predstavnici Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine kojeg su činili Munib Isaković, šef Odsjeka za propise, dozvole i industrijsku sigurnost, Ognjen Zekić, šef Odsjeka za tehničke standarde i nadzor i Kristijan Vasilić, stručni savjetnik za EU Podregistar, održali su sastanak s Nedimom Begićem, predsjednikom Kantonalnog suda u Livnu, Vasom Marinkovićem, glavnim kantonalnim tužiteljem Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 Livno, Josipom Lovrićem, šefom Odsjeka za informacijsku podršku Kantonalnog suda u Livnu i Nijazom Golubom, tajnikom Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 Livno, s ciljem pružanja potpore u provedbi Zakona o zaštiti tajnih podataka.

Na sastanku su predstavljene različite vrste sigurnosti, kao što su personalna, fizička i dokument sigurnost, definirane daljnje radnje koje trebaju poduzeti obje institucije, te su poslije sastanka pregledane predložene prostorije u Kantonalnom sudu u Livnu i Kantonalnom tužiteljstvu Kantona 10 Livno koje bi trebale predstavljati sigurnosna područja u obje pravosudne institucije.

Zaključeno je da su do sada poduzete radnje dobar temelj za nastavak aktivnosti do pune provedbe Zakona o zaštiti tajnih podataka.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok