Dušica Runić izabrana je jednoglasno za predsjednicu OO SNSD-a Drvar.. Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić, koji je nazočio izbornoj skupštini u Drvaru, poručio je da je Drvarčanima potrebno više srpskog jedinstva.

– Potrebno je više jedinstva, zajedničkih djelovanja, jer su pred nama vremena puna izazova. Potrebno je da se više razgovara jer se jedino tako mogu riješiti svi problemi – izjavio je Špirić. Javlja Srna.

On je čestitao novoizabranom rukovodstvu OO SNSD-a, rekavši da je SNSD u Drvaru pokazao svoju snagu i da je politička partija koja okuplja najviše ljudi.

Novoizabrana predsjednica OO SNSD Drvar Dušica Runić naglasila je će i u narednom periodu nastaviti rad za dobrobit ove općine.

– SNSD vodi politiku zahvaljujući kojoj srpski narod u FBiH opstaje i ostaje. Nastavit ću odlaziti u Banjaluku i Beograd po savjete, a ne u Duvno ili Livno – rekla je Runićeva.

Izbornoj konferenciji prisustvovali su načelnici općina Ribnik Neboša Karać, Istočnog Drvara Milka Ivanković, predsjednici općinskog vijeća  Bosansko Grahovo, Istočni Drvar i Bosanski Petrovac, kao i delegati SNSD-a u u Domu naroda Parlamenta FBiH Goran Broćeta i Aleksandar Štrbac.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok