„I baš kad smo se ponadali da je formirana većina u Gradskom vijeću koja bi mogla preuzeti odgovornost u vođenju grada, ista se na glasovanju o inicijativi kojom bi se vratila nadležnost Gradskom vijeću u postupku izbora skupština javnih poduzeća RASPALA.

Nije nam jasno zašto politički subjekti koji participiraju u GV ne žele preuzeti odgovornost, a to bi možda trebalo pitati njih.“ - iz dopisa objavljenog na facebooku HDZ1990 Livno.

Navodi se u priopćenju Županijske neovisne liste.

Vođeni prethodnim konstatacijama iz osvrta političkog subjekta HDZ 1990 uz aktivnosti na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Livna, s  ciljem da javnost ipak stekne širu sliku, iznosimo sljedeće:

Prije svega smatramo da je HDZ 1990 Livno dužna dati odgovor nama, a i cjelokupnoj javnosti kako se može raspasti nešto čega nije bilo, što ne postoji.

Ili pak postoji (u ovom slučaju) neka većina, no iste Županijska neovisna lista nije dio!

Stoga pozivamo HDZ 1990 da bude jasniji u svojim obraćanjima javnosti i kaže tko je dio te većine o kojoj se govori i tko to ne želi preuzeti odgovornost.

>>> Grad Livno će na inicijativu HDZ 1990 preispitivati dodijeljene koncesije

Prije održavanja ove 8. sjednice Gradskog vijeća Livna, između predstavnika Županijske neovisne liste te bilo kojeg drugog političkog subjekta iz Gradskog vijeća Livno nije bilo službenih kontakata niti razgovora pa tako ni dogovora o uspostavi većine.
Prije ih je bilo.

Političko djelovanje posljednjih dva - tri desetljeća, kojeg smo svi žrtve, a kojeg su obilježja (slijepa) poslušnost, dovođenje pred svršen čin i neiskrenost…kao da još uvijek živi. Isti ne želimo u svom radu. Za druge ne znamo, neka se izjasne!?

Uz temu sad već famozne većine u Gradskom vijeću Livna ističemo evo ovako i javno: sve dok netko predstavnike Županijske neovisne liste ne uvjeri da ima dobre i iskrene namjere koje će biti na korist isključivo grada Livna ne može očekivati od nas partnere.

Kroz glasovanja o različitim sadržajima, odnosno točkama konkretne sjednice pokazali smo kojim putem idemo.

Nećemo svjesno povući ni jedan potez koji bi, uvažavajući različite parametre, po našoj procjeni išao na štetu grada Livna. Bile to koncesije, upravna tijela ustanova, gradskih javnih poduzeća…

Interes grada Livna je na prvom mjestu.  Ostalo je sporedno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok