Vladu Hercegbosanke županije danas je posjetio ambasador Japana u BiH, Ito Makoto s članovima delegacije, Tanaka Kiyotaka i Yokohama Wataru. Na sastanku uz predsjednika Vlade Hercegbosanske županije, Ivana Vukadina nazočili su i ministri u Vladi, Momčilo Bajić, Draško Dalić i Božo Perić.

Predsjednik Vlade, Ivan Vukadin  izrazio je dobrodošlicu u svoje i u ime Vlade Hercegbosanske županije. Zahvalio se na otvorenoj međusobnoj suradnji s Vladom Japana, te naglasio kako su svi potencijalni investitori u HBŽ iz Japana dobrodošli držeći se pozitivnih zakonskih propisa, kako bi imali snažnu potporu koja će voditi k realizaciji njihove ideje. Na sastanku predsjednik Vlade, Ivan Vukadin, te ministri u Vladi Hercegbosanske županije upoznali su nazočne s geografskim, društvenim i prirodnim obilježjima Hercegbosanske županije, te mogućim vidovima razvoja Hercegbosanske županije kao što su obnovljivi izvori energije, proizvodnja zdrave organske hrane, agroturizam, drvoprerađivačka industrija, razvoj malih i srednjih obiteljskih gospodarstava, stočarstva itd. Istaknuta je i značajna dosadašnja pomoć Japana u zdravstvenom sektoru i moguća daljnja suradnja s Japanom u oblastima opremanja vatrogasnih postrojbi, razvoju agroturizma, melioraciji krških polja na području Hercegbosanske županije, među ostalim, razvoj IT sektora, poslovni inkubator koji trenutno posluje u Livnu.

Ambasador Japana, Ito Makoto, naglasio je da Vlada Japana i Vlada Hercegbosanske županije imaju veliki prostor za međusobnu suradnju, koju u svakom segmentu treba unaprijediti, te da postoji spremnost za daljnje investicije. Među ostalim, istaknuo je kako je ovo dobar prvi inicijalni sastanak, koji će voditi daljnjim sastancima i konkretizaciji  ideja, novim ulaganjima i provođenjima ideja u djelo. Na koncu pozvao je predsjednika Vlade, Ivana Vukadina  s ministrima u Vladi u posjet njihovom veleposlanstvu u Sarajevu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok