Antisrpski lobiji iz Duvna “okrenuli” su Srbe na Srbe u Drvaru i pokušavaju da unište neraskidivu vezu između Drvara, Banjaluke i Beograda koju je napravila načelnica drvarske općine Dušica Runić, izjavio je Srni delegat iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Goran Broćeta.

Broćeta je rekao da su poslije posljednje sjednice Općinskog vijeća u Drvaru, na kojoj je skupštinska većina tražila ostavku Runićeve, na svjetlo dana izašle namjere tih stranaka koje igraju onako kako im “svira” šef iz Duvna.

>>> Općinsko vijeće traži ostavku načelnice Dušice Runić

– Imamo na sceni da većina u Općinskom vijeću, koja nije ni birala načelnicu Drvara, traži njenu ostavku samo zato što je napravila neraskidivu nit Drvar-Banjaluka-Beograd, nit koja daje nadu za bolje sutra našem narodu ne samo u Drvaru nego i u ostalim općinama gdje živi srpski narod, što se pokazalo kroz direktna ulaganja Srbije i Srpske u naše općine – istaknuo je Broćeta.

Prema njegovim riječima, ulaganja Srpske i Srbije u Drvar smetaju onima koji ne žele opstanak Srba na vjekovnim ognjištima.

– Nažalost, našli su podobne Srbe da to sprovode na terenu. Ali ti isti potkupljeni Srbi su zaboravili da je narod taj koji i bira i smjenjuje i da narod odlučuje tko će ga predstavljati. Iako puni elana, potpomognuti stvarateljima `Herceg-Bosne`, moraju znati da naš narod nije slijep i gluv – naglasio je Broćeta.

On je istaknuo da su se Srbi godinama unazad naučili boriti za svoj identitet i svoju egzistenciju, uvijek prepoznajući pravu stranu i odgovornu politiku u teškim trenucima.

Skupštinsku većinu u Općinskom vijeću Drvara čine Srpska napreda stranka FBiH, DNS, SP, HDZ 1990 i Klub nezavisnih vijećnika.

Broćeta kaže da je danas u Drvaru na sceni izbor između podrške Beograda i Banjaluke i onih koji, kako kaže, “mašu neustavnom šahovnicom”.

– Izbor je jasan tko god misli dobro našoj djeci, odnosno našoj budućnosti, svrstat će se rame uz rame sa Runićevom, te joj pomoći da nastavi put koji je započela, a to je otvoren, razvijen i perspektivan Drvar za sve nas – poručio je Broćeta.

Načelnica općine Drvar Dušica Runić rekla je ranije Srni da će se povući sa ove funkcije kada to građani budu odlučili, a ne na osnovu zahtjeva vladajuće većine u Općinskom vijeću, čiji je cilj da “otjera” Republiku Srpsku i Srbiju iz Drvara i da se zaustavi razvoj ove lokalne zajednice.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok