Dana, 13.01.2022. godine u 02,05 sati djelatnici PP Livno zaprimili su dojavu da u Ugostiteljskom Objektu „Colt“ na trgu kralja Tomislava u Livnu, svira preglasna glazba.

Dolaskom na mjesto događaja djelatnici PP Livno utvrđuju da navedeni objekta radi i da svira glazba, nakon čega obavljaju razgovor s vlasnikom U/O koji odbija svaki vid suradnje, te vrijeđa djelatnike PP Livno, nakon čega je pozvan u PP Livno, gdje je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola te je lišen slobode. Navode iz MUP-a HBŽ.

Prilikom same intervencije ispred U/O policijski službenik PP Livno verbalno je napadnut od strane A.K. rođen 1994. godine u Livnu, da bi u jednom momentu došlo i do fizičkog napadnut od strane A.M. rođen 1984. godine na policijskog službenika, na način da je policijski službenik odgurnut otvorenim dlanovima u grudi, kom prilikom pada i oštećuje staklo na U/O, dimenzija 50X200 cm.

Od strane policijskih službenika A.K. i A.M. sprovedeni su u PP Livno gdje je utvrđeno da su pod utjecajem alkohola, nakon čega su lišeni slobode. Nakon otrežnjena provedena je kriminalistička obrada na A.M. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD „ Napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti „ iz čl. 359 KZ F BiH, te je isti uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu predan Županijskom tužiteljstvu u Livnu na daljnje postupanje. Dok su vlasniku u/o S.K. rođenom 2000. godine i A.K. rođenom 1994. godine, uručeni prekršajni nalozi iz članka 7. Zakona o javnom redu i miru (ometanje ili omalovažavanje tijela vlasti prilikom obavljanja službenih radnji ).

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok