Treća međunarodna kobasijada u Tomislavgradu bit će održana 26. veljače 2022. u hotelu Tomislav. Kako je priopćeno iz ove Udruge, kobasijadi će prethoditi prikupljanje uzoraka za stručno ocjenjivanje, a rezultati će biti objavljeni na završnoj večeri.

Kao i prethodnih godina svojom nazočnošću događaj će dodatno uveličati gosti iz BiH,  Hrvatske i Slovenije. Piše Tomislavcity.

Organizacija ovakvoga događaja iziskuje znatna financijska sredstva koja Udruga sama ne posjeduje te moli sve one koji mogu da pomognu sukladno svojim mogućnostima.

Uskoro će biti objavljen i službeni program, no već sada za detaljnije informacije  možete kontaktirati predsjednika udruge Marka Jurčevića na broj 063 424 446 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Udruga duvanjskih kobasičara osnovana je s ciljem promicanja razvitka, unaprjeđenja i njegovanja tradicijskih gastronomskih običaja duvanjskog kraja: kroz organizaciju priredbi, manifestacija, stručne pomoći, predavanja, radionica i savjetovanja vezanih uz pripremu gastro-tradicijskih proizvoda.

Dvije godine zaredom, 2019. i 2020., održana je iznimno dobro posjećena i prihvaćena kobasijada u Tomislavgradu, s izuzetkom 2021. kada je odgođena zbog pandemije Covid-19, navode u ovoj Udruzi.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok