U nedjelju, 06. veljače 2022., pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren pohodio župnu zajednicu u Podhumu.

Pod koncelebriranom Misom, koju je slavio s domaćim župnikom fra Juricom Perišom, podijelio je sakrament krštenja maloj Mariji, petom djetetu u obitelji Jagode i Dalibora Mihaljevića iz Golinjeva. Prostrana župna crkva je bila ispunjena župljanima, među kojima je bio lijep broj djece i mladih. Javlja Selo Miši.

U homiliji je protumačio “povezanost našeg krštenja s Isusovim krštenjem“, Božja svemoć je svemoć Božje ljubavi koja iz ništa stvara sve i koja iz smrti stvara život. Ono što mi danas nazivamo svemoć, nije ništa drugo nego zločin neodredivih razmjera jer se današnja moć; nuklearna, ekološka, politička i ekonomska očituje u uništenju drugih i istodobno u samouništenju. Nazivati uništenje života moću jednostavno je protiv logike ljudskog uma i logike evanđelja. Svjesni smo da među nama postoji sklonost odbacivanja svega što nije u skladu s našim željama. Radi se o mentalitetu koji stvara kulturu otpada, koja nikoga i ništa ne štedi od ljudskog bića do samoga Boga. Takva kultura promiče pobačaj i eutanaziju. Na kraju homilije biskup je poručio: Sve vas molim bdijte i dalje nad svakim ljudskim životom. Branite i štitite i dalje ljudski život u njegovoj cjelovitosti. to je velika zadaća i veliko poslanje za sve nas koje nam je povjerio sam Duh Sveti Gospodin i životvorac. Neka vas On nagradi svojim blagoslovom i svojim mirom.

Posebno je zahvalio i pohvalio bračni par Mihaljević što su suradnji s Bogom darovali nam jedan novi život. “Zato smo Bogu zahvalni što na ovaj dan života možemo krstiti i peto dijete Mariju koja znači izabranica Božja, miljenica Božja.” rekao je biskup.

Pjevanje cijele okupljene zajednice za vrijeme liturgijskog slavlja predvodio je župni zbor na čelu s voditeljem zbora Mirkom Puđom.

Biskup Semren se nakon Mise u župnim prostorijama zadržao na ručku zajedno s prokuratorima, ministrantima i onima koji su na bilo koji način pomogli u blagoslovu obitelji.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok