Hrvatski atletski savez na svojim je mrežnim stranicama objavio priopćenje u kojem prenosi da je ova godina najuspješnija u povijesti hrvatske atletike.

Naime, ove godine, Hrvati su osvojili čak dva olimpijska zlata i jednu broncu. Zlato je pripalo Sandri Perković i Sari Kolak, dok je brončana medalja otišla u ruke Blanke Vlašić. Jedan od najvećih uspjeha bilo je i finale Stipe Žunića u bacanju kugle.

Europsko prvenstvo u Amsterdamu također bilo je u znaku naših sportaša, Perković je osvojila zlato, Kolak broncu, a Ivan Horvat i Stipe Žunić bili su finalisti.

Svemu tome može se pridodati i bronca Filipa Mihaljevića na Svjetskom dvoranskom prvenstvu, dok je na istom natjecanju Andrea Ivančević bila četvrta.

Sandra Perković, Sara Kolak, Blanka Vlašić i Stipe Žunić dobitnici su nagrade za iznimni doprinos Hrvatskoj atletici u 2016. godini.

Najboljom hrvatskom atletičarkom za proteklu godinu proglašena je Sandra Perković, dok je nagradu za najboljeg u muškoj konkurenciji dobio Filip Mihaljević.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok