Tisuće djevojčica i dječaka iz nekoliko gradova BiH su dana 24.05.2014.godine sa stadiona "Otoka" u Sarajevu ispratili "Zmajeve" na svjetsko prvenstvo u Brazil.

Zahvaljujući BZK Preporod Livno ispraćaju „Zmajeva“ u Brazil su nazočili i djevojčice i dječaci iz Livna,njih ukupno 83.

Bh. reprezentativci odigrali su humanitarnu utakmicu protiv 100 mališana i na taj način još jednom pozvali građane BiH da pomognu sugrađanima ugroženim poplavama i klizištima.

Utakmici su nazočila djeca iz Livna, Zavidovića,Maglaja,Doboja,Nemile i drugih bh. gradova, a oni su najbolje bh. nogometaše na put u Brazil ispratili nogometnom utakmicom, aplauzima, osmijesima i najljepšim željama.

Mnogi dječaci i djevojčice, su imali priliku da se slikaju sa svojim nogometnim idolima, koji su im dijelili nogometne lopte, majice i rekvizite.

Inicijatori održavanja ove manifestacije i utakmice bili su nogometni reprezentativci BiH Emir Spahić, ambasador UNICEF-a Edin Džeko, ambasador Sportskih igara mladih Miralem Pjanić, ambasador Specijalne olimpijade u BiH Asmir Begović, kao i ostali Zmajevi.

BZK Preporod Livno

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok