Izaslanstvo općine Tomislavgrad predvođeno općinskim načelnikom Ivanom Buntićem posjetilo je 27. srpnja Split gdje se sastalo sa predstavnicima Splitsko-dalmatinske županije.

Uz župana Blaženka Bobana sastanku su nazočili i zamjenici župana Ante Šošić i Stipe Čogelja, predstojnik upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić, Petar Škorić, ravnatelj Županijske uprave za ceste, Jozo Sarač, ravnatelj Javne ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, Miroslav Katić, ravnatelj Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu, Ivan Baćak iz kabineta župana te Lino Ursić savjetnik za turizam u županijskom Upravnom odjelu za turizam i pomorstvo. Nakon pozdravnih riječi i uvodnih govora župana Bobana i načelnika Buntića razgovaralo se o organizaciji 1100. godišnjice proslave krunidbe hrvatskoga kralja Tomislava u Tomislavgradu, kao svehrvatskom projektu u čiju bi se organizaciju uključila i Splitsko-dalmatinska županija, aktivnim angažmanom Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika čiji je ravnatelj Katić već predložio konkretne prijedloge proslave. U nastavku je razgovarano i o pomoći u pripremi i provedbi EU projekata kroz suradnju općine Tomislavgrad Javne ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, suradnji na turističkom području, kao i o suradnji škola s područja naše općine i Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije koji pruža potporu cjelovitom razvoju potencijalno darovitih učenika. Na kraju sastanka načelnik Buntić je zahvalio domaćinima na pozivu i na ponuđenoj pomoći u provedbi navedenih projekata i pozvao ih na uzvratni posjet u Tomislavgrad.

Naglasimo kako je prije sastanka u Splitu izaslanstvo općine Tomislavgrad, kao i općine Prozor-Rama, boravilo u Sinju, gdje je u klaustru Svetišta Gospe Sinjske, održana novinarska konferencija na kojoj je predstavljena nova mrežna stranica i virtualni vodič za Stazu Gospi Sinjskoj, kao najava revitalizacije projekta Staza Gospi Sinjskoj, koja prolazi i područjem općine Tomislavgrad, koji je pokrenula Splitsko – dalmatinska županija u suradnji sa Svetištem Čudotvorne Gospe Sinjske, HGSS-om ispostava Split, Turističkom zajednicom Splitsko dalmatinske županije, gradovima Sinjem i Solinom, općinama Dicmo, Dugopolje i Klis, Turističkim zajednicama gradova Sinja i Solina te općina Dugopolje i Klis.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok