Svečanost obilježavanja obljetnice utemeljenja HDZ-a BiH u Tomislavgradu započela je danas kod spomen obilježja u središtu grada, gdje je položen vijenac i upaljene svijeće za sve poginule i umrle hrvatske branitelje.

29. rujna 1990. godine izabran je prvi Općinski odbor HDZ-a BiH Tomislavgrad i tim povodom, danas na 31. obljetnicu utemeljenja održan je radni sastanak sa stranačkim vodstvom.

Obilježavanju obljetnice utemeljenja stranke u Tomislavgradu nazočio je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, zamjenica predsjednika Borjana Krišto i predsjednik Županijskog odbora HBŽ, Dragan Konta.

Predsjednik OO HDZ BiH Tomislavgrad Jozo Bagarić uz čestitku obljetnice utemeljena HDZ-a u Tomislavgrad, osvrnuo se na prilike i aktivnosti koje se provode u stranci te podsjetio na prilike i teško vrijeme kada se osnivala stranka u Tomislavgradu te kroz što je sve prolazila proteklih više od 30 godina.

Čović je čestitao svima obljetnicu utemeljenja, uz veliku zahvalu utemeljiteljima za sve utkane vrijednosti na kojima je nastao HDZ BiH. Ohrabrio je članove Općinskog odbora HDZ-a BiH Tomislavgrad na predanom radu i zalaganju u proteklom vremenu od osnivanja stranke, naglasivši kako je ova stranka kroz proteklih 31 godinu učvrstila status stožerne stranke Hrvata u BiH.

Čović je izdvojio kako predstavnici HDZ BiH u Tomislavgradu imaju njegovu punu potporu, te kako i od svih stranačkih tijela mogu računati na svaki oblik potrebne potpore. Također, upoznao je nazočne o aktualnoj političkoj situaciji te izazovima pred kojima se Bosna i Hercegovina nalazi, izrazivši uvjerenje kako će se doći do rješenja koji će osigurati ravnopravnost i legitimno predstavljanje Hrvata u institucijama vlasti na svim razinama u BiH.

Na sastanku se razgovaralo i o uključivanju viših razina vlasti u projekte u općini Tomislavgrad te izravnoj suradnji s institucijama Republike Hrvatske, preko prekogranične suradnje koja otvara velike mogućnosti za Tomislavgrad.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok