Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova HB županije je dana 13.12.2021 godine započela sa provođenjem preventivne akcije "Mir i dobro 2021" koja je već postala tradicionalna akcija uoči božićnih i novogodišnjih blagdana.

Nastupajući blagdani (katolički Božić, Nova godina, pravoslavni Božić i Nova godina) se i ove godine dočekuju u složenim sigurnosnim i socijalnim prilikama, povećanom broju ilegalnih migranata kao i složenoj situaciji pandemije COVID 19.

Na temelju dosadašnjeg praćenja stanja na terenu u vrijeme blagdana, za očekivati je porast broja prekršaja narušavanja javnog reda i mira, uporabe raznih pirotehničkih sredstava, porasta broja prometnih nezgoda, stvaranja prometnih gužvi i zastoja, porast broja izvršenja kaznenih djela i drugih oblika ugrožavanja osobne i imovinske sigurnosti građana.

U cilju kontinuiranog praćenja i sagledavanja sveukupne sigurnosne situacije na prostoru Županije i provođenja pojačanih mjera sigurnosti u vrijeme nastupajućih blagdana, Uprava policije MUP-a HB županije provodi Operativnu akciju „Mir i Dobro 2021“, koja će trajati od 13.12.2021 godine do 21.01.2021 godine.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok