Na XIV. Sjednici Skupštine Hercegbosanske županije razmatran je Nacrt Zakona o javnom redu i miru, predlagača Vlade Hercegbosanske županije-Ministarstvo unutarnjih poslova.

Nakon rasprave usvojen je Zaključak broj 01-02-4.2/22 od 11.veljače 2022. godine u kojem stoji da:

“Nacrt Zakona  o javnom redu i miru može poslužiti kao dobar temelj za izradu prijedloga Zakona, uvažavajući sve primjedbe i prijedloge Povjerenstva i zastupnika iznesenih na ovoj rasprave. Resorno ministarstvo će održati javnu raspravu u roku od 60 dana.”

Sukladno navedenom Ministarstvo unutarnjih poslova poziva zainteresiranu javnost, ovlaštene predstavnike lokalne zajednice , zainteresirane udruge građana kao i sve ostale žitelje Hercegbosanske županije da na navedeni tekst nacrta Zakona dostave svoje obrazložene primjedbe, prijedloge i sugestije.

Svoje obrazložene primjedbe, prijedloge i sugestije možete dostaviti putem kontakt obrasca koji se nalazi na web stranici Ministarstva unutarnjih poslova (www.mupk10.gov.ba) u rubrici Javna rasprava, a najkasnije do 11.04.2022. godine.

Nacrt Zakona o javnom redu i miru i Zaključak Skupštine nalaze se na stranici Ministarstva unutarnjih poslova HBŽ u rubrici Javna rasprava.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok