• Short title article: Sarajevo

Federalna ministrica obrazovanja i znanosti Jasna Duraković održala je jučer sastanak sa novoimenovanim ministrom znanosti, prosvjete, kulture i sporta HB županije Antom Tadićem.

Na sastanku je, između ostalog, razgovarano o mogućnostima suradnje i zajedničkog aktivnog rada na jačanju obrazovnog sektora.

Sastanku je prisustvovao i nekadašnji resorni županijski ministar, a sada zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Federacije BiH Petar Galić.

- Važna nam je suradnja zbog podijeljene nadležnosti obrazovnog sustava u Federaciji. U Federalnom ministarstvu obrazovanja i znanosti spremni smo biti podrška za sve procese reforme obrazovanja, koji će biti važni kako za budućnosti obrazovanja u BiH, ali i za naše učenike i mlade - naglasila je ministrica Duraković.

Ministar Tadić je izrazio spremnost da se i HB županija, odnosno nadležno ministarstvo uključi u Interresorni stručni tim za izradu Okvirnog plana prevencije i sprječavanja nasilja u odgojno-obrazovnim ustanovama u Federaciji BiH, te delegirao predstavnika županijskog ministarstva koji će ubuduće sudjelovati u radu ovog interresornog stručnog tima.

Ministri su razgovarala i o drugim pitanjima od prioritenog značaja za obrazovanje u Federaciji BiH, sa fokusom na ovu županiju, priopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok