Povodom usvajanja Zakona o dopuni Zakona o izdvajanju i usmjeravanju dijela prihoda poduzeća ostvarenog korištenjem hidroakomulacijskih objekata jučer je u općinskoj vijećnici u Tomislavgradu održana konferencija za medije.

Nazočnima su se na konferenciji obratili izaslanik u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Stipan Šarac, zastupnici u Zastupničkom domu Parlamenta F BiH, Petar Galić i Ante Baković, predsjednik Vlade HBŽ, Ivan Vukadin i načelnik općine Tomislavgrad, Ivan Buntić.

Naime, na inicijativu zastupnika u Domu naroda Parlamenta F BiH, Stipana Šarca jučer je Dom naroda Parlamenta F BiH usvojio Zakon o dopuni Zakona o izdvajanju i usmjeravanju dijela prihoda poduzeća ostvarenog korištenjem hidroakomulacijskih objekata, a na predhodnu inicijativu zastupnika u Zastupničkom domu F BiH, Petra Galića i Ante Bakovića koji je ova Zakon jednoglasno usvojio 27. rujna 2021. godine.

Usvojenim Zakonom o dopuni Zakona, općina Tomislavgrad i Grad Livno bi umjesto dosadašnjih prosječnih 3.600.000,00 KM na razini jedne godine dobivali minimalno oko 8.400.000,00 KM, jer se dopunama Zakona utvrdio godišnji iznos naknade, koji ne može biti manji od 1.500,00 KM po jednom hektaru površine potopljene hidroakomulacijom.

„Ovaj Zakon će omogućiti lokalnim zajednicama kvalitetnije planiranje kako proračuna tako i kavlitetnije planiranje razvojnih projekata u bliskoj budućnosti.  Hercegbosanska županija će zbog toga imati više novaca za potpore lokalnim samoupravama u nerazvijenim općinama u našoj županiji“, kazao je među ostalim predsjednik Vlade HBŽ, Ivan Vukadin zahvalivši svima koji su podržali usvajanje ovoga Zakona.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok